Напишете дума/думи за търсене

Какво се случва в тялото, ако цял месец пием само вода

Пиенето на вода веднага след събуждане задейства метаболитния процес и го ускорява с 24%. След осем часа сън тялото има тенденция да се дехидратира.

Има изследвания, които свидетелстват, че хора, които пият чаша вода преди всяко хранене, са губят средно по два килограма за три месеца.
Защо? Преди хранене водата частично изпълва стомаха и потиска апетита, без да добавя нито една калория. Тя допринася за яснотата на мисълта (мозъкът е 75% вода), подобрява състоянието на кожата на лицето и значително намалява риска от много заболявания.

Да, водата е малко скучна напитка, но не я пренебрегвайте. За разлика от алкохола или подсладените със захар напитки, които изтощават енергията във времето, или кофеина, който може сериозно да наруши енергийните ни настройки като цяло (освен ако, разбира се, не го пием стратегически), водата неизменно ни оставя с много повече енергия.

Ако пиете три литра вода на ден (ако сте жена) или четири литра (ако сте мъж), че ще бъдете изненадани колко енергични ще се чувствате.

Липсата на вода може да причини умора, сънливост, безпокойство и затруднена концентрация, като всичко това е лошо за производителността.

Пиенето на повече вода и по-малко напитки, което в крайна сметка ще понижи енергийните ви нива, е проста тактика и ако тялото ви всъщност получава достатъчно H2O, ще бъдете много по-активни през целия ден, отколкото повечето хора около вас.

Енергията е горивото, което изгаряме, за да бъдем продуктивни. За да увеличите енергийните си нива, пийте повече вода и по-малко алкохолни, подсладени със захар и дори кофеинови напитки.

Тъй като е почти невъзможно да се извърши цялостен ремонт на навиците за един ден, ако искате промяната да се задържи, тя трябва да е достатъчна.

1. Консумирайте по-малко подсладени със захар напитки. Те причиняват бързо покачване на нивата на глюкоза в кръвта, което е последвано от рязък спад на енергията след известно време.

2. Намалете толерантността към кофеин. Това е особено полезно, ако имате навика да пиете по няколко чаши кафе дневно; с течение на времето това може да се превърне в източник на стрес и да причини надбъбречна умора.

3. Използвайте кофеин стратегически - преди да поемете спешна задача или когато енергията е най-необходима - за повечето хора това е между 9:30 и 11:30.

4. Пийте по-малко алкохол.
Да, алкохолът е удоволствие, за което сме готови да си платим. Но ако постепенно намалите количеството спиртни напитки, които консумирате, ще се изненадате колко допълнителна енергия имате.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X