Напишете дума/думи за търсене

Как да се отървем от твърде много киселини в тялото?

Знаете ли, че содата за хляб е чудесен начин да алкализирате тялото си? Точно като лимонова вода, която може да пиете всеки ден, за да помогнете на организма си.

рН на тялото е от ключово значение за поддържане на добро здраве . Позволява ви да разберете дали организмът ви е в здраво алкално състояние или в него има твърде много киселина, което ви излага на опасност.

Когато казваме рН, говорим за потенциален водород - мерна единица, която определя концентрацията на водородните йони. За да разберете по-добре тази концепция, трябва да знаете, че нивата на киселинност се измерват по скала от 1 до 14. Стойност 1 е най-киселинната, 7 е неутрална и 14 е най-алкалната.

Здравото тяло трябва да има рН между 7,3 и 7,45. Обаче някои замърсяващи вещества, лоши хранителни навици и дори стрес могат да повишат киселината в тялото и да променят нивата на pH. Те ще станат по-ниски, което означава, че организмът ще бъде много по-кисел.

Когато рН на тялото се промени, кръвта отнема хранителни вещества, необходими на останалите жизненоважни органи, за да функционират. Освен това може да се почувствате уморени и да изпитате главоболие, проблеми с храносмилането и деминерализация на ноктите и косата си...

Защо е важно да балансираме pH-то на тялото?

Когато то е леко алкално или е с рН над 7, то може да се предпази от определени заболявания. От друга страна, когато тялото изпитва високи нива на киселинност, е по-вероятно да изпитате хронични проблеми като диабет, затлъстяване, мигрена, катаракта, рак, артрит, алергии, остеопороза и т.н.


Хранене и рН

Всичко, което ядете и пиете, има положително или отрицателно влияние върху вашето pH. Някои храни повишават нивата на киселинност в тялото, докато други са склонни да го правят по-алкално. Животинските и млечните продукти водят до повишаване на pH. От друга страна, плодовите и зеленчуковите продукти имат свойства, които карат pH-то да стане по-алкално. Тъй като тялото се нуждае от балансирано pH, трябва да се опитате да консумирате балансирано количество от двете групи храни. Ако е възможно, опитайте се да избягвате храни, които причиняват излишна киселинност, като предложенията на веригите за бързо хранене и преработени храни.

Как може да се отървем от излишната киселина в тялото и да балансираме pH-то?

Освен че се храните добре, трябва също да знаете, че има фактори на околната среда, които могат да повлияят на вашия pH баланс. Ето защо трябва да се опитате да избягвате силно токсични почистващи продукти и да изберете естествени. Трябва да имате предвид следните съвети за борба с прекомерната киселинност и балансиране на pH.

• Увеличете количеството зеленолистни зеленчуци, които ядете, и пийте по едно зелено смути на ден.
• Пийте чаша хладка вода с лимон всеки ден на празен стомах (лимонената киселина е чудесна, за да направи вашето pH по-алкално).
• Увеличете количеството плодове и зеленчуци, които ядете, особено сурови зелени зеленчуци.
• Избягвайте да ядете преработени и пържени храни.
• Избягвайте да ядете рафинирани храни като захар и брашно.
• Увеличете количеството висококачествена вода, която пиете, за предпочитане дестилирана вода.
• Опитайте да почистите дома си с естествени продукти като сода за хляб, лимон и оцет.
• Бъдете много внимателни, когато става въпрос за избор на продукти за красота и грижа за косата. Понякога могат да бъдат токсични. Направете всичко възможно да използвате естествени продукти за косата, ноктите, зъбите и т.н.
• Яжте повече храни на зеленчукова основа. Включете малки порции храни на животинска основа, но се опитайте да ползвате месо от животни, хранени с трева.
• Започнете да включвате продукти като пшенична трева, ечемик, водорасли, кайенски пипер и спирулина във вашата диета.
• Пийте чаша вода с чаена лъжичка сода за хляб на ден.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X