Хлябът е сред основните неща, които присъстват на българската трапеза. Но освен традиционния, може да си приготвим и кето хляб, подходящ за хора, спазващи кетогенна или нисковъглехидратна диета.
Рецептата, която ви предлагаме е лесна, а също така приготвянето на кето хляба отнема само 45 минути.
Сред другите основни предимства е, че този хляб съдържа минимално количество въглехидрати (често под 2-3 г на филия), което го прави подходящ за хора, които следят въглехидратния си прием.
Богат е на мазнини и фибри. Подходящ е и за хора, които избягват глутена, тъй като повечето рецепти за кето хляб са без глутен. Поддържа кетоза, тъй като не нарушава значително кръвната захар, не предизвиква пикове на инсулина и не "вади" от кетоза – състоянието, в което тялото гори мазнини за енергия.
Предлагаме ви лесна и много здравословна рецепта за кето хляб.
Кето хлябът може да се приготви предварително, да се замрази и да се изважда при нужда. По-добре е кифличките да се затоплят преди сервиране.
Съставки
яйца 3 бр.
бадемово брашно 3 с.л.
псилиум в люспи 3 с.л.
вода (топла) 100 мл
ябълков оцет 1 с.л.
сол на вкус
подправки на вкус
Инструкции за готвене
1. Яйцата трябва да се разбият и след това към тях да се добави топла вода.
2. Сега добавете брашното, псилиума и оцета (ябълков), разбъркайте всичко добре. Тестото трябва да престои 10 минути. Ако тестото се окаже течно, трябва да добавите малко брашно.
3. Оформете малки кифлички с мокри ръце (получават се 4-5 парчета). Намажете тавата за печене с олио или използвайте хартия за печене.
4. Печете в гореща фурна на 180°C за около 30 минути.
За още вкусни предложения харесайте страницата ни "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар