Напишете дума/думи за търсене

Свежа супа за горещините - време е за гаспачо

Pixabay

Дори да не сме в Испания, няма причина в топлото време да не се разхладим с едно лятно гаспачо.

Предпочитана, когато градусите са високи, тази супа е известна с леката си и хидратираща текстура, а също така се прави бързо, защото се приготвя със сурови съставки.

Все пак, ще ви дадем една рецепта, където вкусът е безкомпромисен.

Съставки:

обелени и нарязани на кубчета краставици - 2 бр. 

 нарязани зрели домати, нарязани - 6 бр. или около 2 кг

едро нарязана неголяма червена чушка - 1 бр.

нарязана скилидка чесън - 1 бр.

едро нарязани моркови - 3 бр.

нарязан на тънки филийки червен лук - 1⁄4
чаша

пресен лимонов сок - 3 супени лъжици

зехтин - 1 супена лъжица

сол

пипер

сол за целина или чесън

люспи червен пипер

авокадо

репички

кориандър за украса

кисело мляко или заквасена сметана (по избор) - 6 супени лъжици

1⁄2 чаша вода

Начин на приготвяне

В блендер или много голям кухненски робот пасирайте доматите, червения пипер, чесъна, морковите, лимоновия сок, подправките, зехтина, половината от краставиците и половин чаша вода.
Изсипете в голяма купа и разбъркайте с останалата част от нарязаната на кубчета краставица.

Покрийте и охладете за една нощ или поне за три часа.

За да сервирате, украсете супата с лук, авокадо, кориандър, репички и др.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X