Дори да не сме в Испания, няма причина в топлото време да не се разхладим с едно лятно гаспачо.
Предпочитана, когато градусите са високи, тази супа е известна с леката си и хидратираща текстура, а също така се прави бързо, защото се приготвя със сурови съставки.
Все пак, ще ви дадем една рецепта, където вкусът е безкомпромисен.
Съставки:
обелени и нарязани на кубчета краставици - 2 бр.
нарязани зрели домати, нарязани - 6 бр. или около 2 кг
едро нарязана неголяма червена чушка - 1 бр.
нарязана скилидка чесън - 1 бр.
едро нарязани моркови - 3 бр.
нарязан на тънки филийки червен лук - 1⁄4
чаша
пресен лимонов сок - 3 супени лъжици
зехтин - 1 супена лъжица
сол
пипер
сол за целина или чесън
люспи червен пипер
авокадо
репички
кориандър за украса
кисело мляко или заквасена сметана (по избор) - 6 супени лъжици
1⁄2 чаша вода
Начин на приготвяне
В блендер или много голям кухненски робот пасирайте доматите, червения пипер, чесъна, морковите, лимоновия сок, подправките, зехтина, половината от краставиците и половин чаша вода.
Изсипете в голяма купа и разбъркайте с останалата част от нарязаната на кубчета краставица.
Покрийте и охладете за една нощ или поне за три часа.
За да сервирате, украсете супата с лук, авокадо, кориандър, репички и др.
Коментари (0)
Вашият коментар