Превъзходно вкусна супа, която става само за 45 минути.
Предлагаме ви лесен начин да започнете многостепенното си меню или ястие, което да комбинирате с гарнитура и топъл хляб.
И няма по-добра или по-лесна супа от тази рецепта за лучена супа.
Вероятно сте опитвали класическа френска лучена супа в ресторант или кафене, но тя може да е твърде гъста и неподходяща за всекидневна консумация.
С тази версия можете да се насладите на домашно приготвена, здравословна френска лучена супа.
Съставки
4 с.л. разтопено масло
4 големи глави лук, обелени и нарязани на тънки кръгчета
4 чаши пилешки костен бульон
4 чаши говежди костен бульон
5 скилидки чесън
настъргано козе сирене чедър за пълнеж (по желание)
морска сол на вкус
черен пипер на вкус
Инструкции за готвене
В тенджера на среден огън разтопете гхи и тънко нарязания лук.
Запържете лука, докато леко се карамелизира.
Добавете костен бульон и чесън.
Добавете сол и черен пипер на вкус.
Оставете сместа да заври, след което намалете котлона и оставете да къкри 30–50 минути (колкото по-дълго, толкова по-добре).
Сервирайте в купички или чаши, след което поръсете с козе сирене и подправете със сол и черен пипер.
Коментари (0)
Вашият коментар