Напишете дума/думи за търсене

Морковена торта с ананас

Pixabay

Морковената торта е изкушаваща сладост, която от една страна не е твърде сладка, а от друга е впечатляваща свежа. В допълнение ананасът я прави сочна и вкусна.

Необходими продукти за тестото:

1 ½ чаши олио

3 яйца

2 чаши захар

2 ½ чаши брашно

2 чаши настъргани сурови моркови

2 ч.л. сода бикарбонат

2 ч.л. канела

1 консерва (около 560 г) натрошен ананас (сокът не се изцежда)

1 чаша нарязани орехи (или други ядки по избор)

1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 175°C.

Разбийте яйцата в голяма купа. Добавете олиото и захарта и продължавайте да разбивате до получаването на хомогенна смес. 

Прибавете брашното, содата, солта и канелата – разбъркайте добре.

Добавете морковите, ананаса (сока също), и ядките. Разбъркайте до равномерна смес.

Изсипете в предварително намазнена и набрашнена тава (около 23x33 см или кръгла форма за торта).

Печете 45–50 минути или до суха клечка. Оставете да изстине напълно преди глазиране.

Необходими продукти за глазура с крема сирене

1 пакет (около 225 г) крема сирене

1 с.л. маргарин (може и масло)

Пудра захар около 450 г

Начин на приготвяне:
Разбийте крема сиренето и маргарина до гладка смес.

Постепенно добавете пудрата захар и разбивайте до пухкава глазура.

Намажете охладената торта и по желание украсете с допълнителни орехи.

Вижте още предложения в Рецепти за здраве

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X