Морковената торта е изкушаваща сладост, която от една страна не е твърде сладка, а от друга е впечатляваща свежа. В допълнение ананасът я прави сочна и вкусна.
Необходими продукти за тестото:
1 ½ чаши олио
3 яйца
2 чаши захар
2 ½ чаши брашно
2 чаши настъргани сурови моркови
2 ч.л. сода бикарбонат
2 ч.л. канела
1 консерва (около 560 г) натрошен ананас (сокът не се изцежда)
1 чаша нарязани орехи (или други ядки по избор)
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 175°C.
Разбийте яйцата в голяма купа. Добавете олиото и захарта и продължавайте да разбивате до получаването на хомогенна смес.
Прибавете брашното, содата, солта и канелата – разбъркайте добре.
Добавете морковите, ананаса (сока също), и ядките. Разбъркайте до равномерна смес.
Изсипете в предварително намазнена и набрашнена тава (около 23x33 см или кръгла форма за торта).
Печете 45–50 минути или до суха клечка. Оставете да изстине напълно преди глазиране.
Необходими продукти за глазура с крема сирене
1 пакет (около 225 г) крема сирене
1 с.л. маргарин (може и масло)
Пудра захар около 450 г
Начин на приготвяне:
Разбийте крема сиренето и маргарина до гладка смес.
Постепенно добавете пудрата захар и разбивайте до пухкава глазура.
Намажете охладената торта и по желание украсете с допълнителни орехи.
Вижте още предложения в Рецепти за здраве
Коментари (0)
Вашият коментар