Напишете дума/думи за търсене

5 начина да се обясним в любов

Най-сетне сте срещнали мъжа на своите мечти, но все още се смущавате да признаете чувствата си. Какво да правите: да си признаете първа, или да чакате инициативата да дойде от него?

На първо място, не забравяйте, че инициативата не е принуда, а импулс, който ще тласне събитията в определена посока. Ако любимият ви е неуверен (по принцип или на този етап от връзката ви), ще ви бъде благодарен за активността. Ако пък е разсеян или съмняващ се, вашата решителна крачка ще концентрира вниманието му и ще му даде да разбере, че положението е сериозно.

Предварителни действия

Дайте си време – например три седмици или месец, и през този период наблюдавайте мъжа. Ако почувствате, че той е човекът, на когото искате да дадете сърцето си, действайте. През този период говорете с него за любовта по принцип, за да си изясните неговото отношение към тази емоция. Това е важно, тъй като има мъже, които се боят от любовта като от огън – трябва да се уверите, че вашият избраник не е от тях.

Подгответе почвата, като деликатно го обградите с внимание. Станете най-ценният събеседник за него – изслушвайте го, подтиквайте го да разговаряте, изслушвайте го, не го критикувайте. Формирайте у него чувството, че е незаменим за вас – молете го за дребни услуги и не забравяйте да му благодарите искрено. Мъжете обичат да се чувстват полезни.

Ако се стеснявате направо да се обясните в любов, използвайте двусмислени фрази. Например: „Ти умееш да намираш изход от всяка ситуация. Затова те обичам!”

Атака

1. За класическо се смята откровеното обяснение в любов очи в очи. Но то подхожда на уверените и смелите момичета. Главното тук е да гледате мъжа в очите, за да видите неговата мълниеносна подсъзнателна реакция на казаното от вас. Предварително си намислете какво ще кажете, за да не се смутите и объркате. Не бъдете твърде многословни, не използвайте завъртени фрази. Мъжете ценят точността и яснотата. Не се разстройвайте и ако неговият отговор е кратък.

2. Ако ви разделя разстояние, може да се обясните в любов по телефон или скайп. В този случай следете реакцията на вашите думи – промяна в интонацията, мимиките, погледа. Не се притеснявайте, ако той мълчи в отговор – възможно е да е развълнуван и трескаво да подбира думите си. Такива трудности може да възникнат и заради липсата на визуален контакт, който за мъжа е много важен. Така че ако все пак може да осъществите среща, по-добре е да го направите.

3. Ако твърде много се притеснявате, пристъпете към класиката в жанра – напишете на любимия си писмо. Може да е кратка бележка, озовала се „по случайност” в джоба му, красива ръчно изработена картичка, изпратена по пощата, sms, e-mail – вариантите са безброй. Но не се учудвайте, ако признанието ви в този формат остане недооценено и го помислят за шега.

4. Романтиката винаги е на мода – добър вариант са интимната вечеря, разходката сред природата, карането на кънки и ски или нощувката в планинска хижа.

5. Ако и двамата си падате по екстремните преживявания, не се колебайте да признаете любовта си именно в такава обстановка. Например ако той отдавна мечтае да скочи с парашут, направете му компания, а след като се приземите, споделете чувствата си. Адреналинът, горящите от радост очи, споделената тръпка – няма мъж, който да устои на това.

След това

Какъвто и да е отговорът на признанието ви, спазвайте мярка – не обсипвайте възлюбения си с писма, не напомняйте ежечасно за себе си, не го обсебвайте. Така само ще го накарате да се тревожи за личната си свобода. Не изисквайте и не очаквайте незабавен отговор – той може да се нуждае от време, за да осъзнае какво му се е случило.

Ако възлюбеният ви не изпитва същите чувства, не се разстройвайте прекалено и не реагирайте грубо – той не е виновен, че не може да ви отговори с взаимност. Продължете напред, без да възлагате прекалено големи надежди, че с времето той може да изпита към вас нещо повече от приятелски чувства.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X