Напишете дума/думи за търсене

Как да подредим женомразец?

Има ги в почти всяка компания и офис – мъжете, които са извънредно горди с пола си. Не е нужно да имате магистърска степен по психология, за да разпознаете женомразеца. Той винаги дебне да пусне хаплива фраза или ви гледа с недоверие. „Тя се държи предизвикателно, със сигурност си търси гадже. Няма да се хвана на въдицата й!”, „Опитва се да изглежда секси, за да изпразни портфейла ми. Не на мен тия!”, „Прави се на умна, но е може да ми стъпи на малкия пръст” – това са мислите, които се въртят в главата му, когато види привлекателна жена.

Една част от тях дължат неприязънта си към жените на собствения си негативен опит. Заради острото чувство на неудовлетворение, което изпитват и неспособността си да решат този проблем, те прехвърлят омразата си към всички жени. Жените са виновни за всичко, те са подли, лукави, глупави. Тези мъже страдат от своеобразна агресия и комплекс за малоценност. Има още един тип женомразец – възпитаваният в патриархално семейство.

Той изпитва презрение към жените, защото „така трябва” – това е позицията на истинският мъж, всички останали са лигльовци. Най-често тези мъже са чувствителни и раними, но изпитват ужас да си го признаят и повишават самооценката си като сипят подигравки и разказват цинични вицове за другия пол. Третият тип са просто мизантропи или така наречените хейтъри. Те приличат на капризни деца, които се чудят с кого да се заяждат.

Женомразците – как да ги обезоръжим?

Най-чистият и сигурен вариант е да го игнорирате. Не се обиждайте, не се опитвайте да му доказвате, че не е прав, не се старайте да му се харесате. Ако обаче все пак имате намерение да продължите комуникацията си с този човек, трябва да се заредите с търпение и няколко опорни стъпки. Женомразците изглеждат жестоки и безсърдечни, но всъщност са беззащитни и неуверени. Може да бъдат превъзпитани, но резултатът никога не е гарантиран.

Стъпка 1: намерете причината за ненавистта му към жените чрез серия от разговори. Подгответе се в началото за присмехулна реакция – гордостта на женомразеца не му позволява да излива душата си.

Стъпка 2: опитайте се да излекувате раната, но не като бъркате в нея, а като я представите за нещо маловажно. Подходът към мъжа женомразец трябва да е като към недоверчиво дете – индивидуален и ласкав. Но е важно да не показвате слабост и да не му се подчинявате, защото той ще го възприеме като лична победа.

Стъпка 3: станете приятели. Нужно е да събудите доверието му, което не е лесно. Но приятелството не зависи от пола, така че ако успеете ще бъде голяма победа.

Стъпка 4: бъдете себе си. Дори и в началото да ви е трудно (заради обидите и подигравките му), той ще изпита уважение към искреността ви и ще може сам да установи, че жените не са еднакви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X