Напишете дума/думи за търсене

9 начина да се отървем от подпухналите очи

Събуждате се сутрин, а не може да си намерите очите. Толкова са подпухнали, че се чувствате като представител на новооткрита раса. Слава Богу, с доста прости средства може да върнете блясъка на погледа си. Изстудената краставица решава проблема безотказно само за 10 минути, а нишестето в картофите действа антивъзпалително. Вижте кои други дарове от природата са чудесни за безупречния ви вид.

Вода

Най-лесното и най-евтиното лекарство против подпухналите очи е водата. Пийте повече от тази живителна течност, за да избегнете дехидратацията, която подува клепачите и други части на тялото. Ако е възможно избягвайте газираните напитки и кафето – те увеличават нивото на дехидратация.

Пакетчета чай

Дали предпочитате зелен или черен чай, за очите ви това е без значение. Натопете пакетчета чай в топла вода за няколко минути, оставете леко да се охладят, след това ги сложете на клепачите и ги покрийте с кърпа. Подпухването ще изчезне яко дим.

Алое вера

Антиоксидантите в това растение и витамин Е са врагове на подпухналите очи. Просто трябва да натъркате малко екстракт от алое вера под очите си.

Хладка вода и сол

Разтворете половин чаена лъжица сол в хладка вода и потопете в течността тампони за почистване на грим. Сложете ги върху клепачите за няколко минути. След като изстинат върху кожата, повторете действията в продължение на половин час.

Студени лъжици

Сложете 6 лъжици в камерата за 10 минути. Извадете две от тях и ги поставете около очите си. Когато се стоплят, вземете втория чифт, после последния. Хладината на метала ще успокои кръвоносните съдове.

Ягоди

Трябват ви няколко изстудени ягоди. Нарежете ги на тънко и ги оставете под очите няколко минути. Алфа-хидрокси киселините, които се намират в този плод, правят кожата по-гладка и по-млада.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X