Напишете дума/думи за търсене

Как да се грижим за цветята в жегите

Глобално затопляне, глобален тормоз за цветя и други растителни разновидности. Всички очаквахме лятото с приповдигнатост, понесени от миналогодишната носталгия за дълги и протяжни нощи навън. Да, но жежкото време със сигурност никак не е липсвало на градината ви и на всички зеленини в нея.

Силното слънце като нищо може да види сметката на все още неразпъпилите докрай в прелестта си цветя.

Вашата красива градина независимо дали е на балкона или в двора, ще започне да изглежда щърбава и безжизнена, ако не вземете навреме сенчести мерки, които да я предпазят от пресъхване и преждевременно униние.

За да помогнете на растенията да запазят енергия, отстранете поокапалите цветове, за да предотвратите самосеитба. Не дръжте напълно увехналите цветове на стъблото. Отрежете ги непосредствено под основата им.

Ако растенията ви прекалено много са се издължили, насърчете нова избуялост на филизите им. Отрежете стъблата им на мястото, където листата се прикрепяват към тях.

За да сдобиете с по-здравословен растеж многостеблените растения като алисум (игловръх) или лобелия, използвайте градински ножици, за да ги подстрижете в основата на листата.

Не забравяйте да ги поливате или късно вечер или рано сутрин. Така ще избегнете излишното изпаряване на влагата от растенията. Ако искате цветята ви да имат стабилни корени и да попадне влагата във всеки един слой на почвата, тогава поливайте по-обилно и по-често.

Ако поливате цветята си с по-малко количество вода, но често, това ще ги сдобие с по-плитки корени. Освен това ще затрудни самоснабдяването им на вода в по-горещ ден.

Малък съвет

Ако искате да предотвратите шока за растенията си, предизвикан от гореща вълна, ползвайте течен тор с екстракт от водорасло.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X