Напишете дума/думи за търсене

Отслабвайте умно! Машинки контролират теглото

Благодарение на тези умни машинки не само ще получите професионална помощ в отслабването, но и ще направите процеса по-комфортен и вкусен. Те своевременно ще ви информират за всеки свален грам и ще направят ястията ви изключително полезни.

Кантар
Банално, но факт: първият предмет, с който трябва да се снабдите, е кантарът. Когато започвате борбата с излишните килограми, първо трябва да фиксирате „стартовото” си тегло, дори и ако отчаяно не желаете да го правите (в противен случай няма да има с какво да сравнявате постиженията си). Помнете, че е по-добре да се мерите сутрин, а не вечер, най-добре два часа след хранене. Ако цифрата, която виждате, не ви харесва, не бързайте да изпадате в отчаяние. За начало си задайте два контролни въпроса. Въпрос 1: какво сте вечеряли предишния ден? Киселите краставички, оцетът, сиренето и дори безобидните домати имат свойството да задържат вода. Въпрос 2: в каква фаза от месечния си цикъл сте? Хормонът от втората фаза на цикъла – прогестерон – повишава теглото.

Кантар за измерване на телесните мазнини
За да се разделите с излишните килограми и да избегнете неочакваното им светкавично завръщане, е важно да сте наясно с количеството на мазнините в организма – именно за това ви е нужно това устройство. Не е тайна, че първия етап на отслабването е за сметка на загубата на течности, а свалените по този начин килограми лесно се възстановяват. Затова започнете пътя си към по-стройна фигура, като определите процента на мазнините в тялото си. След това го правете веднъж на три дни, за да контролирате измененията в този показател. Съвременните уреди от този тип често съвместяват няколко функции – например, заедно с мазнините измерват и кръвното налягане.

Уред за готвене на пара
Ако следите вариациите в теглото си, искате да отслабнете или просто си падате по здравословния начин на живот, тази машинка ще се превърне във ваш фаворит. Специалната технология не само ще ви освободи от излишно суетене в кухнята, но и ще ви помогне да направите „правилните” ястия изкусително вкусни. Храната, приготвена на пара, съхранява максимално витамините и микроелементите. Чрез вграден сензор тези интелигентни уреди избират времето и температурата на парата за приготвяне на различни продукти (зеленчуци, ориз, риба, картофи). Някои от тях притежават няколко съда (включително за супа и десерт), така че можете да приготвяте няколко ястия едновременно. А ако сложите любимите си подправки в специалния контейнер, храната ще се насити със специален аромат.

„Сушилня” за плодове
Дори и да сте на диета, не бива да стоите гладни. Идеален вариант в този случай са сухите плодове – утоляват глада и дават сили. Например, шест сухи кайсии ще ви дадат богата доза желязо и магнезий, като при това съдържат минимално количество калории. Електрическата „сушилня” за плодове ще ви помогне бързо и лесно да се снабдите със сушени плодове, зеленчуци и билки.

Йогурт мейкър (уред за приготвяне на кисело мляко)
Ако отказът от сладко не ви се получава, се налага да подберете по-малко опасни за фигурата варианти. Натурален йогурт, домашна извара, леки десерти – всички тези вкусотии можете да приготвите собственоръчно с йогурт мейкъра. Някои модели са снабдени с опция за приготвяне на млечни десерти на пара.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X