Напишете дума/думи за търсене

Искаме ли най-добрия си приятел за съпруг

Познавате го от векове. Но изведнъж нещо ви просветва и решавате, че е той, единственият, мъжът на живота ви. Можете ли да направите от най-добрия си приятел свой съпруг? Да, но при определени обстоятелства.

Шансове за успех: страхотни!

Главното условие е да разберете дали и той изпитва нещо повече от приятелски чувства към вас – само тогава може да се надявате и да чертаете общо бъдеще с него.

И така, кои са знаците?
Той винаги се оказва близо до дома ви или до работното ви място. Харесва му да гледа филми с вас, а не с други приятели – смята, че вашият телевизор е по-хубав. Ако работите заедно, често се засичате по коридора. Изводът е много прост: ако го привличате, той ще намери начин да се върти около вас. Защото едно е да се води вашият „най-добър” приятел и да споделяте житейските си неволи веднъж месечно, друго е да сте постоянно заедно. Този, който е плътно до вас, вероятно ви обича – не трябва да се оглеждате, за да го намерите, той винаги е наоколо.
Когато той иска да пренесе отношенията ви на друго ниво, няма да говори пред вас за други жени, дори и да се среща с тях. Няма да забелязва приятелките ви, дори и най-красивите от тях. Още един знак, че шансовете ви са големи, е, ако не говори за собствения си личен живот, но иска да знае всичко за вашия и ви обсипва с безброй въпроси. Иска му се да знае точно какъв тип мъже ви привличат, какво ви харесва да правите през уикендите – и продължава да пита, макар че отлично ви познава. Смята, че мъжете, с които се срещате, са недостойни за вас и се опитва да ги принизи в очите ви („Той не е за теб, не си губи времето”).

Спокойно можете са си представите звука на сватбени камбани, ако приятелят ви помага на драго сърце и ви учи на нови неща – например, да играете тенис или да поправяте компютъра си. И не желае нищо в замяна. За да задълбочите отношенията си, приемайте всяка покана от негова страна, дори и да не ви се струва особено привлекателна. Не се впускайте в директно ухажване, за да не го стреснете – много е вероятно той самият все още да не си дава сметка, че си пада по вас. Според психолозите е най-добре да се сближавате постепенно, като се стараете да запазите приятелското си отношение – не си мислете, че то е несъвместимо със страстта на влюбването. Както и да се развият отношенията ви, това, че сте били първо приятели, със сигурност ще се отрази позитивно на връзката ви. Доказано е, че браковете, които са основани на разбирането и приятелството, са най-стабилни.

Не си правете илюзии, ако...

Много е важно да прецените правилно шансовете си за успех, за да не се окаже, че сте хлътнали по неправилния човек. Няма смисъл да строите въздушни кули за любов и семейство, ако приятелят ви не е заинтригуван от вас като от жена. Когато той е спокоен, рационален и практичен, а в думите му не се открива стаен подтекст, пресечете възможно най-рано всичките си любовни трепети към него. Когато той ви е просто приятел, изслушва трезво събитията от личния ви живот и се опитва да намери изход от проблемите, за ви види щастлива с някой друг мъж. Може да прояви известно количество ревност към мъжете в живота ви, но не от романтика, а защото си мисли, че е запознат с всички „мъжки номера” и иска да ви предпази от тях.

Важно!
Когато става дума за приятел и не сте сигурна дали той изпитва романтични емоции към вас, не бързайте направо да му признавате чувствата си. Има опасност той да изпадне в неловко положение или да изпита жал към вас, което само ще провали отношенията ви. Възможно е от съжаление той дори да преспи с вас – но нищо повече. Не го заставяйте да се влюби във вас, проявете търпение и ако има искра и от негова страна, тя непременно ще пламне.
Проверка на чувствата
Ако не можете да определите какво е отношението му, направете светкавична проверка. Престанете да се държите с него като с приятел. Бъдете нежна, загадъчна, женствена. Не му разказвайте всичките си проблеми, не му звънете, не го канете на кафе. Необходимо е просто да промените динамиката на отношенията между вас. Ако той усети липса не само в приятелски смисъл, сам ще вземе нещата в свои ръце.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X