Напишете дума/думи за търсене

Какви са козовете в началото на връзката?

Първите няколко месеца от връзката са (или би трябвало да са) буквално цветя и рози. Има обаче някои тънки моменти, които ще направят любовта ви „по-умна” и ще ви спестят недоразумения.

Според психолозите най-разпространената грешка на повечето жени в началото на връзката е прекомерното „разкрасяване”. Чудесно е да се опитвате да се представите във възможно най-добрата си форма, но това не означава да прекалявате с грима, парфюма, късите поли и деколтетата. Няма нужда да се превръщате в сексикона – едва ли някой го очаква от вас.

Забравете за теорията, че трябва да се чувате по двайсет пъти на ден, като междувременно си разменяте есемеси, пишете си в скайп и във Facebook. Отначало може и да ви струва като доказателство за любов, обаче тази прилепеност изморява емоционално и в крайна сметка става досадна, а и предизвиква тип наркотична зависимост.

Не си съставяйте график на срещите, не поставяйте задължителни условия. Не бързайте да изконсумирате любимия си наведнъж, сервирайте си го във вид на гурме – на малки порции, които да консумирате с наслада. Ако той е любовта на живота ви, разполагате с цялото време на света.

Не се изкушавайте да влезете в роля, да изиграете нещо, което не изпитвате в момента. Ако ви е скучно, покажете го деликатно. Ако ви дразни навика му да съвместява разговора си с вас с гледане на футбол, не губете и минута, за да покажете недоволството си. Ако копнеете за един масаж, помолете го да ви го направи, вместо да наденете гримаса на мъченица и да чакате той да се досети сам. Бъдете честна, но внимателна към чувствата му. Той може и да има интуиция какво очаквате, но това не значи, че чете мисли.

Главното е да намерите правилното съотношение между искреност и деликатност, което е особено важно за първите месеци, когато все още не се познавате достатъчно добре. Не е толкова трудно, ако харесвате, уважавате и обичате човека до себе си – тогава търпението не изисква усилия, а се случва от само себе си. Впрочем, това е и добър тест, за да разберете за себе си дали нещата между вас се получават – ако сте склонна да прощавате и не преживявате компромисите като посегателство над вас, значи всичко е наред. Освен това, да бъдете постоянно себе си е доста практично – ако опознае бързо истинското ви лице, ще му е по-лесно да ви направи щастлива.

Най-добрият подарък за него сте самата вие. И той е най-добрият подарък за вас. Да си подарявате някаква вещ всеки път, когато се виждате, изглежда сладко и романтично, но всъщност е порочна практика. Защото малко по малко ще се превърнете в деца, вторачени в поредната изненада. А и ако се срещате всеки ден, идеите бързо ще се изчерпат и поне единият от вас със сигурност ще изпита разочарование.

Не чертайте сценарии, не го сравнявайте с предишните си любими, не очаквайте той да притежава определени качества. Това е нормална психологическа реакция на мозъка, от която трябва бързо и съзнателно да се отървете, ако искате да сте щастливи. Вместо това приемете стратегия на радостта от новото и изненадата. Имайте предвид, че ако проектирате върху новия си партньор недостатъците на предишните мъже, с които сте била, рано или късно или ще ги откриете в характера му, или ще го научите на тях: каквото повикало, такова се обадило. Няма човек без недостатъци, но ако се страхувате предварително, обричате връзката си на неуспех, а себе си – на безкрайни главоболия, дилеми и страдания.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X