Напишете дума/думи за търсене

Ексцентричните сватби на 2015

Какви са най-новите сватбени тенденции у нас? Потърсихме професионалистите от сватбена агенция „Мелодика” да ни разкажат за техните впечтления от отминаващият вече сватбен сезон. Ето какви са най-нетипичните сватбени идеи, които споделят, че са осъществили през тази година и да, това са реални сватби на български двойки, а не на ексцентрични персони в чужбина.

Фентъзи сватба

„Определно това беше една от сватбите ни, които се различаваха от традиционните разбирания”, споделя Галя Крайчева, управител на сватбената агенция. „Минахме през какви ли не концепции: да има дракони по тортата, да няма нито едно естествено цвете, букетът да е от хартиени цветя, много идеи отпадаха и се появяваха нови, докато накрая не се спряхме на окончателната визия. Използвахме златни свещници, луксозни покривки в бежово, мястото беше подходящо избрано, всичко изглеждаше много уютно и антично.”

Пълнен ананас с цветя

„Това е една от любимите ми сватби за 2015 г. Стана много свежа и оригинална”, коментира Ани Димитрова, сватбен агент в „Мелодика”. „Всичко беше доста елегантно. Тортата беше без глазура, украсена само с плодове и цветя. Аранжировките бяха високи с падащ хмел, а един от най-запомнящите се детайли беше ананас, пълнен с цветя, който използвахме като декорация за ритуала.” Галя добавя, че това не е първата сватба, в която праявят такъв тип аранжировки. Още през 2013 година реализират сватба с тикви, пълни с цветя, вместо вази на масите.

Етно сватба

„Младоженците са пътешественици и какво по-добро отражение на тяхната индивидуалност от сватба на тема „Пътуване до различни краища на света”?”, ентусиазирано обяснява Нася Драгнева, един от агентите, които активно участват в разработването на сватбения проект. „Всяка маса представляваше различна държава и декорцията беше с типични символи от културата и бита на местното население. Както може би се досещате, всеки предмет беше специално търсен и поръчван, така че всичко да бъде автентично и да се вписва в цялостната декорация.”

Цветя в менюто

„Аз съм любител кулинар и много обичам експерименти с храната. А малко хора знаят, че част от цветята са ядливи. Тази година направихме една изключително цветна сватба с над 6000 стръка рязан цвят със специална поръчка от няколко европейски държави. Но цветята не бяха само в аранжировките. Те бяха и част от менюто, като всяка порция беше индивидуално украсена с различна цветна концепция”, разказва Димана Попова, която е един от агентите, участвали в декорацията на сватбата.

Това, разбира се, не изчерпва всички оригинални идеи. От сватбената агенция коментират, че очакват с нетърпение 2016 година и предизвикателствата, които ще им поднесе.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X