Напишете дума/думи за търсене

10 неща, с които отблъскваме мъжете

Ако една жена сбърка дори с най-малкия детайл във външния си вид, той неминуемо ще бъде забелязан от околните представителки на нежния пол. Ще бъде коментиран и порицан, без значение дали става въпрос за модно недоразумение, или за бримка на чорапогащите.

Повечето мъже не разбират кой знае колко от женската мода и едва ли ще им направи впечатление, ако дадени обувки не са последен писък. Но има неща, които им бодат очите, забелязват ги веднага и ги отблъскват истински. Достатъчен е само един гаф във външния вид на жената да ги подразни, за да ги накара веднага да забравят за телефонния ѝ номер. Детайлите за тях са важни и много лесно могат да ги отвратят. А дамите не бива да се заблуждават, че гримирайки се старателнор ще отвлекат вниманието от счупените си и грозни нокти. Красивите маркови дрешки пък няма да прикрият факта, че не са намерили време да махнат космите от краката си например.

Ето няколко примера за грешките, които може да направи една жена и те ще ѝ осигурят категорична неприязън от страна на силния пол.

Обемиста и лепкава коса

Силно тупираните и обемисти фризури не се нравят на представителите на силния пол. Няма начин един мъж да пожелае да вкара ръката си в нещо, което прилича на гнездо. Не им допада и обилната употреба на стилизанти, с които дори най-красивата фризура може да прилича на каска. Те харесват, когато косата се спуска свободно и е мека и копринена при допир.

Прекаляването с фон дьо тен

Фон дьо тенът се използва, за да прикрива несъвършенствата на лицето - петънца, фини линии, малки белези. Нанасянето обаче трябва да е съвсем фино, тънък равномерен слой. Когато се прекалява с него, физиономията изглежда, все едно е покрита с глина. Освен това не е желателно всички да разбират, че криете някакви недостатъци.

Не се къпете с парфюм

Всяко нещо, с което се прекалява, губи ефекта си. Това се отнася и за парфюмите. Колкото и приятно да е едно ухание, ако е твърде силно, може да блъсне в лицето околните и да създаде усещането за натрапчива миризма. Бъдете по-дискретни и загадъчни. Парфюмът трябва да се усеща само като лек полъх, когато минавате покрай околните.

Размазани лъскави сенки

Ако не сте се доверили на професионален гримьор, по-добре използвайте матирани сенки. Лъскавите се размазват и концентрират върху гънките на клепача и създават неприятно усещане у мъжете, когато ви гледат в очите.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X