Напишете дума/думи за търсене

Експресна бюти подготовка за празника

За съжаление, колкото и да ни се иска, не всички имаме на разположение цял ден, за да се подготвим за достойното отбелязване на Нова година. Но и половин час може да е достатъчен, за да сте сияйна и неотразима.

Намажете се от глава до пети

Ако нямате време да се мажете с лосион за тяло и да го чакате да попие добре, използвайте малък трик – още, докато кожата ви е влажна, изсипете в дланта си няколко капки масажно масло и го разнесете по кожата. Не слагайте много и не го втривайте, а просто го оставете да придаде мекота и аромат на кожата ви, след което направо се подсушете с кърпа.

Балсам без отмиване

Красивата коса има нужда от миене с шампоан, подхранване с ампули, глезене с балсам, подсилване с кристали, оформяне с пяна и какво ли още не. Но ако нямате време, най-доброто решение са балсамите без отмиване. Повечето от тях могат да се нанасят както на влажна, така и на суха коса. Когато нямаме възможност за миене и сешоар, просто напръскайте косата с такъв спрей балсам без отмиване и ще бъдете приятно изненадани от резултата.

Идеален тен

Контурирането на лицето изисква доста време и доста точна ръка, затова, когато бързате, заложете на нещо много по-лесно, но също ефективно – използвайте BB крем. Това иновативно чудо е идеалният помощник за дамите, които винаги бързат. Нанася се лесно като обикновен крем и дори няма нужда да слагате фон дьо тен или пудра. Ако имате много суха кожа, може да използвате първо стандартния си крем и едва след това да нанесете BB крема. А ако сте с мазна и проблемна кожа, съчетайте BB крема с коректор за проблемните зони.

Блестящ оттенък

Когато нямате време за сериозен грим, може на помощ да ви се притече бронзиращата пудра. Тя по принцип е идеална за лятото, но всъщност не бива да бъде пренебрегвана и през зимата. Защото точно сега имаме нужда да изглеждаме сякаш сме били на екзотична почивка някъде. Важното е да я нанесете равномерно и внимателно, така че тенът да е максимално естествен и да не прекалявате с количеството и яркостта на бронзирането, за да не изглеждате като попрекалили със солариума.

Минимално грим

Когато нямате време, правилото е просто – използвайте минимално грим. Затова заложете на най-важното: хубава спирала, която да нанесете само на миглите на горния клепач и руж, който да разнесете с четка от скулите към края на лицето, а за още по-бързо – може и направо с пръсти. А ако не сте истински спец, по-добре се откажете от очната линия и заложете на по-бързия и лесен вариант – използвайте молив за очи.

Вместо червило гланц

Хубавото нанасяне на червило изисква определени способности. Особено матовите оттенъци трябва да са с перфектни контури, които някои жени нямат опита да постигнат за две минути. Затова заложете на цветен балсам или гланц за устни, които се нанасят за секунди и след това, ако се наложи, могат да бъдат много по-лесно дооправени в ресторант или дори в кола.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X