Напишете дума/думи за търсене

Задължителни стъпки за сваляне на грим, ако искаме да запазим кожата си по-млада

Психолозите твърдят, че в очите на околните жените, когато са с грим, изглеждат по-компетентни. Дали е така или не, е ирелевантно. По-важното е да не забравяме не само да слагаме грим, но и да го сваляме от себе си, преди да се отправим към леглото.

Премахването на макиажа е специален ритуал, на който трябва да се гледа сериозно.

Кои са 5-те прости стъпки, които ще ви помогнат да изчистите цялата козметика от лицето си, без да повреждате кожата. Предупредени сте, само измиването на лицето ви не е достатъчно.

Стъпка 1: Преди премахването

Премахването на грима започва с подготовката за този процес. Така че първо трябва да закупите необходимия набор от препарати за почистване на лице. Ако имате мазна кожа, трябва да изберете продукти, които не съдържат масло, докато продуктите с овлажняващ ефект са подходящи за суха кожа. И е по-добре да закупите отделна козметика за почистване на очите. Добре е предварително да почистите кожата си с влажна кърпа.

Стъпка 2: Сваляне на грима

Почистващите препарати на маслена основа са препоръчителни, ако използвате водоустойчива козметика. Навлажнете добре памучен тампон с избрания от вас продукт и го поставете с натиск върху окото. Изчакайте 10-20 секунди и след това внимателно преместете тампона над окото, без да триете с него. Помнете, че кожата около очите е много деликатна.

Не търкайте тампона напред и назад. Чистете от вътрешната към външната страна на лицето. След това обърнете тампона откъм чистата страна и го плъзнете върху миглите в посока към устата.

Стъпка 3: Сваляне на червилото

Може да използвате специални продукти, въпреки че съвсем обикновен вазелин също би свършил чудесна работа. Нанесете го върху устните, изчакайте 5 минути и го избършете с памучен тампон. Не търкайте твърде силно, за да не повредите устните.

Стъпка 4: Сваляне на фон дьо тена

Може да започнете с мицеларна вода. Намокрете памучен тампон с нея и избършете лицето си. Не забравяйте за зоните под челюстта, зад ушите и линията на косата. След това може да използвате средство за отстраняване на грим, като го прилагате с кръгови движения върху лицето и шията.

Изплакнете лицето с вода и попийте с хартиена кърпа, така ще предотвратите разпространението на бактерии. Не разтривайте кожата, просто я подсушете в кърпата с леко потупване.

Стъпка 5: След свалянето на грима

Много е важно да се погрижите за кожата, след като свалите грима. Това е последният етап от процедурата. Може леко да масажирате лицето, за да му придадете еластичност и да увеличите притока на кръв. И определено трябва да нанесете хидратиращ крем, за да не изсъхва кожата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X