Напишете дума/думи за търсене

Боже, колко Плейн има по този свят! - Лола ди Мола на моден събор на „Съборна“

Андреа и Николета

Преди седмица на една от централните улици в столицата се състоя събор на земляците от чалга, светски и дизайнерски среди. Повод бе гостуването на световноизвестния дизайнер от немски произход Филип Плейн, пристигнал специално за откриването на първия магазин на бранда в България. Любимецът на богатите и известните, а у нас - основно на почитателите на чалга кича, преряза лентата на монобранд бутика си на най- хай- столичната улица - „Съборна“.

Да ви кажа, май малко закъсня с откриването г- н Плейн, защото цяла България не отскоро носи реплики на неговите дрехи - като започнем от светските персони, минем из дискотеки и барове и стигнем до заможните ромски булки в метрото.

Да бе разбрал човекът - да не се мори да идва...

И все пак, като за добре дошъл, да го срещнем с баница от модни коментари.

Започваме с дамите, които прокараха като модни тоалетите му у нас и които навярно са сбъднали мокрите си сънища, отърквайки силиконова гръд о привлекателния Плейн - приятелките Андреа и Николета. Интересно им се е получило дуото - „жената на Кро“ в космата рокля - елек силно пристегната в кръста, с разпуснати диви коси и с опушено от сажди - разбирай грим, лице, придружена от чалга изпълнителката в образа на сексапилна секретарка с посинели по последната мода коси. Бялата копринена риза, опъната като на разпит по внушителните хълмове на певицата, и сатенената пола, описваща по нежелан начин коремните форми, са елементите, които съвременната фея Малвина е избрала за своя тоалет, създавайки гротеска от стил и вкус.

Виждаме светската дама Ивана Скендерова в оригинална трактовка на любимите цветове на дизайнера, избрала тоалет с лек галопен привкус. Перфектни пропорции и добре подбрани аксесоари откроиха хай персоната, както обичайно като един от малкото гости, облечени с вкус и стил. Ултрамодерното черно фишу и толкова обичаната от Скендерова като неизменна част от аутфитите шапка, придават класически и аристократичен завършек на цялостната концепция на тоалета.

Моделката с артистични опити Деси Зидарова се представи в очаквано излишно еротичен аутфит, може би като напомняне на желаещите да разберат, че все още може да носи дрехи на голо, без нуждата от бельо в горната част на тоалета си. Задължителната кожена наметка в ръка и малката чанта в контрастен цвят не могат да отвлекат вниманието ми от зейналата фуния на ботушите тип чизми, които е избрала. Модерните за този сезон ботуши над коляното стоят добре и стилно в съчетание със семпли, да не кажа строги тоалети - справка може да направите в ревюто на която и да е уважавана модна къща. Само тогава добавят необходимото актуално- екстравагантно внушение, а в компанията на разголен тоалет като демонстрирания са проводник единствено и само на вулгарни намеци.

Евгени Минчев като изпечен светски лъв със самобитен стил за радост не бе посегнал към тениска или анцуг от моделите на дизайнера. Успял да съчетае по невероятен начин карето в десените на палтото и ризата с дискретното райе на сакото, препасал вратовръзка със зоо- десен и изискана флорална щампа на шала - резултатът е елегантна и красива смес от мотиви и елементи, които само един светски звяр от ранга на г-н Минчев би могъл да понесе на раменете си. Красивите във модата носят собствената си кожа, а не тази на мъртви животни!

Скандалният гримьор и стилист Валентин Кулагин също бе част от множеството на събора и демонстрира своя характерен стил „крос-дрес“, който е смесица от мъжка и дамска мода едновременно. Силно гримираното лице, прическата и тоалетът, които демонстрира хапливият познавач на светските личности, са негово лично дело и прекрасно изпъкваха на фона на екзотичната красавица, която го придружаваше.

И нещо за довършване на любителите на стила и класата в модата - кадър от наскоро провелия се у нас концерт на Лепа Брена. Като една златна рибка съседката се е омотала в мрежи с различен профил и големина на отворите - мрежесто подобие на боди, чорапогащник на мрежа, мрежести ръкави, изникнали от яка в космически стил. До нея - нашето момче Азис в подобаващ тоалет от тениска и джинси, с основен елемент във визията - гъста черна брада.

Ами това си е мода, балканска при това, ще чакаме ние германец да ни казва кое е модерно! Ние си знаем най- добре: тури мрежа, разголи се, опъни високи чизми и препаши завеса като опашка да се мятка еротично в задната част - и воала - готов си за сцената или за дискотеката в най-лошия случай.

Филип Плейн ще ни учи нас, модата ни е в кръвта!

Деси Зидарова
Деси Зидарова
Евгени Минчев
Евгени Минчев
Ивана Скендерова
Ивана Скендерова
Лепа Брена и Азис
Лепа Брена и Азис
Валентин Кулагин
Валентин Кулагин
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X