Напишете дума/думи за търсене

Време е да спре да ви пука

Време е да спре да ви пука толкова. Правилно прочетохте. Стига сте се опитвали да мъкнете на плещите си целия свят. Той и без това е неблагодарен, няма да го забележи. Докато всички не впрегнем да направим мястото, което обитаваме по-добро пространство за живеене, нищо няма да се промени. Само ние ще сме по-изнервени, по-стресирани, по-нещастни. Както казах, време е да сме щастливи.

Все тая какво си мислят другите

Вместо да се нагаждате по стъпките на другите, танцувайте в собствения си ритъм. Правете се на глупави, ощипани, както искате така го наречете. Правете каквото си поискате, без да се интересувате какво мисли съседът отсреща или любопитната бабка от първия етаж. Това е вашият живот, вашите решения и избори. Добри, лоши, правилни, неправилни – ваши са. Другите обожават да съдят, да се бъркат там, където не им е работа, да размахват пръст. Спрете да им обръщате внимание и се отдайте на това, което ви усмихва. Това със сигурност няма да са те.

Престанете да живеете в миналото

Всички грешим и се вкарваме във всевъзможни каши. Така е устроен животът. Не се обвинявайте много. Приемете, че всеки прави грешки от време на време, това е част от човешкото, и дайте напред. Ако постоянно гледате назад, как ще вървите напред. Прощавайте си понякога.

Всички се проваляме

Няма нужда да сънуваме кошмар, да се мятаме като риба на сухо, всеки път, когато се провалим. Ако гледате на него като на нещо, което е недопустимо и може да ви катурне, тогава няма как да сте щастливи. Че кой може да живее с това постоянно напрежение? Съгласете се, това е доста плашеща концепция за преживяване. Ако искате да сте перфектни на всяка цена, то на всяка цена ще сте нещастни. Разглеждайте провала като част от израстването. Не е чак такава болка за умиране, ако в нещо не си пръв.

Не гледай в чуждата паница

Човешката природа е калпаво устроена. Има склонност да се вглежда в това, което няма, а не да е благодарна за това, което вече е в нейно владение. Хората не ни интересува изобилието, а недоимъкът. Защо трябва да се тормозим с нещо, което в момента не е в ръцете ни и шансът да пристигне там, е почти нищожен. По-добре направете списък с нещата, за които сте благодарни и се опитвайте всеки месец да ги увеличавате с едно. Дори и да не успявате с тази честота, помнете, че имате достатъчно, за да сте щастливи, стига да искате.

Ще бъда щастлива, когато...

Не натискайте паузата на живота си. Живейте сега. Не си мислете, че ще сте щастливи, когато стане това или онова. Не отблъсквайте настоящето в очакване на бъдещето. Пропилявате ценно време за щастие. Решете, че го заслужавате сега, защото то не е посока, а начин на пътуване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X