Напишете дума/думи за търсене

Зеленчукова мозайка с мед и бахар

С мед:

Продукти: Камби, карфиол и моркови в предпочитана пропорция, но общото им количество да не е по-малко от 8 килограма, литър и половина оцет, 3,5 литра вода, 400 грама захар, 400 г сол,400 г мед, 200 мл. олио, 3 глави чесън, 6 дафинови листа, 10 г. черен пипер, листа от целина.

Начин на приготвяне: Добре измитите зеленчуци се нарязват, смесват се и се нареждат в буркани. Между тях се редят скилидки чесън, дафинови листа, черен пипер и листа от целина. Оцетът, водата, захарта, солта, медът и олиото се възваряват. С горещата смес се залива съдържанието на бурканите, запечатват се и се обръщат с капачките надолу, докато изстинат. Съхраняват се на хладно.

С бахар:

Продукти: 5 кг камби, нарязани на четвъртини, 2 кг моркови, нарязани на кръгчета, 2 лъж. оцет, литър и половина вода, 300 г. сол, 550 г. захар, 200 мл. олио, 6 г. черен пипер, 4 дафинови листа, връзка целина, 7 зърна бахар.

Начин на приготвяне: Камбите, карфиолът и морковите се смесват в голям съд. Добавят се солта и захарта и се оставят да престоят 4 часа. Нареждат се в буркани, като между тях се слага целина. Сокът, които се отделя от зеленчуците се смесва с оцета, водата, олиото, черния пипер, дафиновите листа и бахара и се възварява няколко минути. След като изстине с него се заливат зеленчуците, бурканите се затварят и се съхраняват на подходящо място.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X