Напишете дума/думи за търсене

Петър Дънов: Вярвайте само в любовта, която дава

Съществува разнопосочна нагласа спрямо неговата личност и учение. Но "Мила" намира, че в думите му за любовта всеки от нас може да намери частица от своята истина.

1. Когато обичаш някого, ти не можеш да живееш без него. Това е обич, това е вътрешният смисъл на обичта. Ако мислиш, че и без него можеш, ти не го обичаш.

2. Ако някой не обръща внимание на твоята любов, това нищо не значи. Ще дойде ден, когато той ще прецени това, което си му дал, и на любовта ти ще отговори с любов. Той ще плати с лихва за това, което е получил от тебе. Човек може да губи навсякъде и във всичко, но не и в любовта.

3. Искате ли да бъдете щастливи в любовта си, дръжте едно почтено разстояние между вас и любимия ви. Скъсите ли това разстояние, ще изгубите любовта си.

4. Вярвайте само в любовта, която дава.

5. Дайте свобода на човека, ако искате да ви обича.

6. Ако искате да ви посети любовта, пожелайте я от дълбочината на душата си. Винаги идва отговор на силните, искрени желания на човек, които излизат от неговата душа.

7. Имаш право да обичаш, но нямаш право да обсебваш. Природата не позволява да се обсеби това, което тя е дала. Тя дава нещо, за да го употребиш, но не да го обсебиш. Тя всякога ще противодейства, ако искаш да завладееш това, което е създала.

8. Да обичаш тези, които те обичат, това всеки може. То е човешко. А да си благоразположен към онези, които не са разположени към теб, то е божествено.

9. Кога любовта проявява своята сила? - Когато се постави под силен натиск.

10. Няма по-велико нещо за човек от това, да срещне една душа в света, с която да разговаря и от която да получи нещо ново, светло, което тя носи в себе си.

11. Любовта изисква подвиг, смелост и решителност.

12. Любовта е най-важният въпрос на живота. Разрешите ли него, ще разрешите всички останали въпроси, от какъвто и характер да са личен, обществен, семеен или общочовешки.

13. Обича ви само онзи човек, в присъствието на когото вашите затруднения постепенно намаляват и изчезват.

14. Ако ти за любовта не си готов да пожертваш всичко в света, ти не можеш да разбереш живота. Човек трябва да бъде готов да жертва. Не да напусне живота, а във всички противоречия да види красивото, хубавото.

15. Любов, която не може да издържи на всички изпитания в живота, не е истинска любов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X