Напишете дума/думи за търсене

Стив Джобс: Помнете, че ще умрете. Това е страхотен инструмент...

7. Хората казват, че трябва да влагаш много страст в това, което правиш. Абсолютно вярно е. Причината е, че работата е толкова трудна, че без страст всеки рационален човек би се отказал.

8. Времето ви е ограничено, затова не го губете, за да живеете нечий чужд живот. Не попадайте в капана на учения, които са резултат от мисленето на други хора. Не позволявайте на шума от мнението на другите да заглуши вашия вътрешен глас. И най-вече, имайте куража да следвате сърцето и интуицията си. Те по някакъв начин вече знаят какъв наистина искате да станете. Всичко друго е второстепенно.

9. Когато бях на 17 г., прочетох един цитат, който казваше: "Ако всеки ден живееш така, сякаш ти е последен, някой ден ще се окажеш прав." Вече 33 години се поглеждам в огледалото всяка сутрин и се питам: "Ако днес е последният ден от живота ми, искам ли да правя това, което ще правя днес?" Когато отговорът беше "не" няколко дни подред, знаех, че е време за промяна.

10. Помнете, че ще умрете. Това е страхотен инструмент, с помощта на който аз успях да взема всички съдбоносни решения в живота си. Мисълта за скорошната смърт е най-добрият начин да се лишиш от всички илюзии за това, което имаш и това, което можеш да изгубиш.

11. Имаше години, когато нямах своя стая, спях на пода у приятели и връщах бутилки, за да си купя вегетариански бургер. Всяка неделя изминавах пеша по 10 километра, за да мога поне веднъж в седмицата да похапна нормално на благотворителен обяд в кришнарския храм. И знаете ли какво? Беше прекрасно време!

12. Не можете да свържете точките, гледайки напред, можете да ги свържете, само ако гледате назад. Така че ще трябва да се доверите, че точките някак ще се свържат във вашето бъдеще. Трябва да вярвате в нещо – вътрешен глас, съдба, живот, карма, каквото и да е. Този подход никога не ме разочарова и направи всички промени в моя живот.

13. Да помня, че скоро ще умра, е едно от нещата, които най-много са ми помагали да взимам големите решения в живота си. Защото всичко - очакванията на другите, гордостта, страхът от унижение и провал, всички тези неща изчезват пред лицето на смъртта и остава само онова, което е наистина важно. Да помниш, че ще умреш, е най-добрият начин да се избегне капанът на мисленето, че имаш нещо да губиш. Вече си гол. Няма причина да не следваш сърцето си.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X