Напишете дума/думи за търсене

Патица с бира

Необходими продукти:
патица
лук червен - 3 глави
чесън - 2 скилидки
мащерка - 1 стръкче
бира - 500 мл
кафява захар - 3 с.л.
пилешки бульон - 400 мл

Начин на приготвяне:
Фурната се загрява до 200 градуса. Накълцват се лукът, чесънът и мащерката и се слагат на дъното на голяма тавичка за печене. Върху тях се слага патицата. Надупчва се кожата й с вилица или остър нож и се овкусява със сол и пипер. В тенджера се изсипват бирата и захарта и се оставя сместа да заври. След като захарта се стопи напълно, се сваля от огъня и се залива патицата с течността. Пече се около 2 ч., докато покафенее и бутчетата се отделят лесно. Когато патицата стане готова, се изважда от тавичката и се оставя на топло. Отцежда се излишната мазнина от тавичката и се изсипва вътре бульонът.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X