Напишете дума/думи за търсене

На каква възраст хората са с най-много енергия

Снимка: pixabay.com

Повечето хора мислят, че 30-годишните започват да живеят на по-бавен ритъм, когато създадат семейство. Британско изследване обаче разкрива, че точно тогава те са най-енергични, посочва "Дейли мейл".

Причината е, че трябва да се съчетава натоварването в службата и грижите по децата. Това е и възрастта на по-редовните спортни занимания. За прехвърлите тази възраст обаче нищо не е загубено.

На 55 години идва нов прилив на енергия, защото мисълта за предстоящото пенсиониране много ободрява.

В изследването са участвали 2000 британци. Около 40% от тях са казали, че когато са били на 30 години, са имали най-много сили и са се грижели най-добре за себе си. Други обясняват този прилив на енергия с малките деца, които трябва да отглеждат. Всеки 10-и 30-годишен описва енергичността си като отлична, в сравнение със само един на 20 при прехвърлилите 50 години.

Друга причина за енергичността на 30-годишните е редовното спортуване - средно по три пъти седмично, въпреки много семейни задължения и голямото натоварване в службата. Само 12% от 30-годишните въобще не тренират в сравнение с 20% при 40-годишните и 25% за над 60-годишните.

Най-много работят също 30-годишните. Те обаче обикновено си лягат рано, защото в момента, в който нямат никакви задачи, им се доспива. Изследването насочва и към връзка между стреса и енергичността, защото 50-годишните обикновено чувстват нов прилив на сили. Тогава хората са по-спокойни - не се грижат за малки деца, нито градят кариера.

Повече от три четвърти от анкетираните признават, че усещат моменти, в които трябва да повишат енергията си. 60% от анкетираните го правят с чаша чай или кафе, а 46% - като подремнат. Други се ободряват с чаша вода, с разходка или шоколад. Най-изчерпващото силите занимание е работата, следвана от тревогите, ежедневните задължения, децата и хроничните болести.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X