Напишете дума/думи за търсене

Малко известно за вегетарианството

Вегетарианците съвсем не са хора, които спазват някаква плодово-зеленчукова диета. Думата вегетарианец се асоциира с хармоничен от философска и морална гледна точка начин на живот, стремеж към по-съвършено съществуване и поддържане на добро здраве и тонус.

Леща и фъстъци = на пържола

Няма да разглеждаме различните видове вегетарианци, а по-малко известни аспекти на вегетарианството.

Човешкият организъм не може да извлече повече енергия и протеини от месото, отколкото от растителната храна, твърдят специалисти по хранене. Растителният свят е първичният източник на белтъчини, а месото - вторичен.Ценни протеини можем да си доставяме направо от бобовите, ядките, семената, които се усвояват много по-лесно и пълноценно в сравнение с месото. Немски и шведски учени от различни страни твърдят, че сиренето, фъстъците и лещата съдържат повече белтъчини, отколкото равностойно количество свинско месо или колбас.Изследвания доказват, че много от болестите на съвремието се причиняват от прекомерната консумация на месо. Петър Дънов твърди, че най-чистата храна е житото.Според него в растенията има складирана много слънчева светлина и тя се превръща в жизнена енергия, когато се усвоява добре. Обяснявал е на учениците си, че като убиваме животните и им причиняваме страдания, ние спъваме собственото си развитие. Буда е проповядвал ненасилие и вегетаринство, като условия за духовно усъвършенстване.

Храносмилателната ни система е като на тревопасните

Червата на хищните животни, които ядат месо са само 3 пъти по-дълги от тялото им), за да изхвърлят по-бързо токсичните остатъци от храната си. При тревопасните те са от 6 до 10 пъти по-дълги. При нас хората дължинта им е около 6 пъти по-голяма от тази на тялото, което предполага по-продължително задържане на храната в тях. И когато ядем месо, в тялото ни се отлагат вредни вещества токсини, които затрудняват работата на бъбреците, създават се условия за развитие на подагра, артрити, ревматизъм и рак.При хората и тревопасните животни слюнните жлези са добре развити, защото храната започва да се смила още в устата. При хищниците те са слабо развити, защото месото не се нуждае от предварително храносмилане.Солната киселина в стомаха на тревопасните и хората е 10 пъти по-слаба, отколкото в стомаха на хищниците.Кътниците ни са с широка повърхност, като на тревопасните животни, които дълго дъвчат храната си.Колкото и щадящ да е начинът, по който се убиват животните, те преживяват огромен стрес и в телата им се натрупват токсини, които чрез месото им преминават в хората и са причина за смъртоносни заболявания.

Месото причинява рак

Според мъдреци и философи на Изтока и Запада храната от животински произход е причина за агресията, жестокостта и грубостта на хората.Още преди десетилетия учените са установили връзка между консумацията на месо и сърдечно-съдовите заболявания, рака на дебелото и правото черво, рака на матката и млечната жлеза.Месото не е добра храна за нас, защото вибрациите му са по-ниски, отколкото нашите. Според различни теории на Земята й предстои преминаване в по-високо измерение. И ние като електромагнитни създания трябва да повишаваме своите вибрации с позитивни мисли, молитви, медитация и разбира се, чиста храна, за да издържим на промените във Вселената.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X