 
            
Необходими продукти:
500 г тиква
12 с.л. захар
5 яйца
2 ч.ч. мляко
2 ванилии
Начин на приготвяне:
1. Обелете кората на тиквата и я почистете от семките. Нарежете я на парчета и я сложете в огнеупорен съд да се запече в предварително затоплена на 200°С фурна за около 20 мин.
2. Разбийте яйцата, добавете ванилията, а след това захарта и млякото. Разбъркайте добре и залейте със сместа запечената тиква.
3. Върнете десерта във фурната и продължете печенето още около 15-20 мин или докато яйчената смес се стегне.                 
                    
Ако предпочитате по-сладкия и карамелен вкус, поръсете тиквата с няколко допълнителни лъжици захар преди да я сложите да се пече.
                 
                    
 
                
 
                 
                     
                     
                    
Коментари (0)
Вашият коментар