Напишете дума/думи за търсене

Белиденс се танцува като награда за него

Иска ви се да забравите поне за кратко ежедневните битовизми и да се почувствате истинска жена – желана, красива, изящна и грациозна? И да се научите да получавате пълноценно удоволствие от живота? Тогава белиденс е точно за вас.

В буквален превод белиденс означава танц на корема, а също и танц на живота. Но това не е просто танц – а философия, хармония, здраве, страст и изящен израз на чувствата. Заниманията с арабски танци не натоварват физически, а доставят наслада и отмора от стреса.

Има много версии по въпроса къде и как е възникнал белиденс. Според една от тях корените му са в древните обреди на жителите на Средна и Централна Азия, където танцът се е изпълнявал по случай важни събития. Според друга, първи започнали да го танцуват жените на турските султани, за да придадат на тялото си женственост, пластичност и чувственост. Според трета версия е видоизменен индийски танц, модифициран в арабския свят. Специалисти обясняват, че белиденс всъщност е житейска философия. И няма нищо общо с кючека, с който често, но изключително погрешно го свързват.

Преди всичко белиденс е танц от жени за жени

В изключително редки случаи се случва се да бъде изпълнен и пред мъж – но само пред любимия, и то при особено тържествен повод, за награда, като засвидетелстване на огромна любов и уважение. Източните мъже го смятат за страхотна чест и проява на внимание. (За съжаление този интимен, тайнствен смисъл днес е опорочен от кючекините, но според експертите по белиденс, те нямат общо със същността на танца).

Основните движения се изпълняват с корема, който е символ на женската плодовитост, на природата и на новия живот. Жените от източния свят, които танцуват белиденс, се опитват с движенията на корема си да възпроизведат извивките на планинския релеф – меко, плавно и с любов. В този танц те влагат самата идея за женствеността. На времето, когато една жена раждала, около нея се събирали приятелките й, които започвали да танцуват белиденс – вярвало се, че така облекчават родилните й болки и й помагат да роди здраво и щастливо дете.

Белиденс възхвалява и стимулира майчинската, грижовна природа на жената. Танцът се определя не от физически или технически умения, а от ритъма, който позволява да се развиват сетивата. Както земята се накланя под действието на природния ритъм, като изпълва със своя танц вселената, така и жената минава през своите фази на прилив и отлив – не само според лунните цикли, но и по своята собствена женственост.

Път към здраве и хармония

Белиденс е неоценим за женския организъм като от физическа, така и от психологическа гледна точка. Лекарите твърдят, че заниманията с белиденс съдействат за развитие на всички групи мускули, включително и интимните, които се задействат трудно при друг тип физическа активност. Танцът помага да се поддържа общият тонус на организма, да се усъвършенстват извивките на тялото, стимулира жената да се чувства по-елегантна и стегната. Постепенно се придобива царствена осанка и гъвкавост на движенията, които подчертават женствеността, независимо от възрастта, килограмите и ръста. Танцът на живота учи на любов към собственото тяло и умението да се представяш в най-добрата светлина. Много жени споделят, че след като са започнали да ходят на арабски танци, са забравили за наднормените килограми и комплексите, почувствали са се интересни, силни и секси.

-----
Основният въпрос, който задават жените, е колко време отнема усвояването на основните движения в белиденс. Всичко зависи от желанието и ви и целите, които си поставяте. Ако танцът ви допадне, за 4 – 6 месеца вече ще можете да блеснете с умения. Но не забравяйте, че не бива да пропускате нито един урок – в началния етап всяко занятие е безценно и след това се наваксва трудно.

Малък съвет
Белиденс е идеалният начин да влезете във форма след раждане. Ако сте твърде заета около бебето и няма кой да ви замести, има и видеоуроци, с които лесно и бързо ще овладеете тънкостите на танца на живота.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X