Напишете дума/думи за търсене

Сексуалните постижения на звездите

След еякулация в организма на мъжа се стига до т.нар. рефрактерен период, по време на който рязко спира действието на хормоните, отговорни за сексуалната възбуда, и индивидът не е в състояние да получи ерекция.

Доказано е, че периодът между две еякулации варира според възрастта, физическата предразположеност и здравословното състояние.

Изследване на екип учени от Чикагския университет доказва, че при мъжете на възраст около 18 години рефрактерният период е около 10-15 минути, а при господата след 50 години достига дори до над 20 часа. Средната продължителност на периода на покой е около 30-40 минути, но той се увеличава, ако се осъществяват няколко сексуални акта един след друг. Освен това учените подчертават, че това все пак е теоретична цифра, защото дори и мъжът да е в състояние да получи ерекция и да отдели сперма след преминаването на рефрактерния период, това съвсем не означава, че е в състояние да прави секс на всеки половин час.

Медицински е доказано, че зрял здрав мъж е в състояние да осъществи около 4-5 еякулации за едно денонощие.

Въпреки това сексолозите са категорични, че с всеки следващ контакт се намалява не само качеството на спермата, но и нивото на удоволствие за мъжа.

Екипът от Чикагския университет е установил също, че при редовен сексуален живот 75% от мъжете изпитват почти винаги оргазъм, докато при жените процентът е под 50, както и че 75% мъжете могат да стигнат до еякулация за по-малко от 2 минути.

Известната сексоложка д-р Бевърли Уипъл провежда множество изследвания върху женския и мъжкия оргазъм. В Journal of Sex Education and Therapy тя публикува свое изследване върху мултиплените оргазми при мъжете.

Д-р Уипъл е категорична, че такъв тип оргазми се срещат и при мъжете, но най-вече не са свързани с отделяне на сперма. Тя обаче дава пример за мъж, който по време на изследване достигнал до шест последователни еякулации в рамките на 40 минути.

Сексоложката подчертава, че това е единичен случай, но той показва до каква степен възможностите на мъжете са уникални за всеки един индивид. Като рекорд е записано постижението на порноактьора Джон Доу, който успява да ощастливи 52 жени за един ден.

Каквато и да е реалната честота на сексуалните контакти, мъжете, но и жените,обичат да преувеличават, споделят ли за любовния си живот.

Всъщност, когато става дума за славата на страхотен любовник, лаврите винаги е обирал Стинг, който и днес, вече на 63 г., твърди, че с жена си Труди (60 г.) си правят редовно сексмаратони, продължаващи поне по пет часа. За да успее да покрие задоволително този времеви период, музикантът не приема стимулиращи хапчета, а разчита на тантрични практики.

Стинг и Труди, които са заедно от почти трийсет години, никога не са крили, че обичат сексуалните игри, ходят заедно по стриптийз клубовете, канят красиви жени и мъже да споделят леглото им и винаги се опитват да осъществяват сексуалните си фантазии.

Според близки на семейството инициатор на всички това е самата Труди. Още в началото на връзката им, когато Стинг злоупотребява с алкохол и това се отразява негативно на възможностите му в сексуален аспект, тя настоява той да се откаже от пиенето и да го замени с трансцедентална медитация. Той признава, че тантричният секс изисква огромна концентрация, но удоволствието си заслужава.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X