Напишете дума/думи за търсене

Често получавате сърцебиене? Може би имате пролапс на митралната клапа

Симптомите

“Внезапно учестяване на сърдечния пулс, който може да стигне над 160 удара в минута. Възможно е и да има кратковременна загуба на съзнание. Сърцебиенето може да бъде свързано с ускорение на сърдечната дейност, но може и да е причинено от силен стрес. Имайте предвид, че може и да няма ритъмно нарушение, а само усещане за сърцебиене. Това може да се случи, ако например имате проблем с щитовидната жлеза. Когато тя има по-висока активност, причинява усещане за сърцебиене.

Не е проблем да се спортува

Но щом веднъж митралният пролапс е установен, д-р Гочева е категорична, че трябва да го проследявате и да се преглеждате редовно. Спортуването с диагноза митрален пролапс може да бъде и опасно. Най-неприятната ситуация според специалистката е когато пациентът има пролапс и едновременно с това в електрокардиограмата се установи наличието на Ку-Т интервал. Той също е вроден и може да бъде причина за възникване на клинична смърт при спортисти.

И още нещо

Натрупването на мастна тъкан около талията може да е знак за повишен сърдечно-съдов риск. Съветът на специалистката е да мерим талиите си периодично. За жените нормално е най-много 80 см., а за мъжете 94 см. Добре е да знаем, че фитнес тренировките не са полезни за сърдечния мускул. Екстремните натоварвания също. Половин час бързо ходене на ден е изключително полезно за сърцето. Проф. Гочева съветва и да не забравяме, че всички чувства и емоции минават през сърцето ни, затова е важно да се стремим да живеем щастливо.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X