Напишете дума/думи за търсене

Целувкови тарти

Необходими продукти:

за кората:

150 г масло

90 г пудра захар

250 г брашно

30 г бадемово брашно

1 яйце

за крема:

200 г масло

120 г пудра захар

3 яйца

1 ванилия

120 мл лимонов сок

за целувковата украса:

2 белтъка

3 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Смесете маслото със захарта за кората на тартите. Постепенно добавете останалите сухи съставки, като накрая сложите толкова от разбитото яйце, колкото да се получи слепнало тесто. Разточете го на диск, покрийте го с прозрачно фолио и го сложете в хладилника за около 30 мин.

2. Махнете фолиото, изрежете от кората кръгове тесто според диаметъра на формите за тарти и го разположете в тях. Печете около 15 мин в предварително загрята на 180°С фурна.

3. През това време пригответе крема, като смесите лимоновия сок, захарта, яйцата и ванилията в огнеупорен съд. Сложете го на водна баня и бъркайте до сгъстяване и получаване на хомогенна смес. Дръпнете я от котлона и добавете маслото. Разбъркайте и налейте крема в изпечените тарти.

4. Разбийте в отделен съд белтъците и пудра захарта на гъст снях. С помощта на шприц оформете целувковата украса и върнете тартите във фурната за още около 10 мин.

Броят на получените тарти зависи от големината на формите за печене, с които разполагате. Масленото тесто в рецептата може да замените с готови кори за баница.

За още вкусни предложения харесайте страницата ни "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X