Напишете дума/думи за търсене

Правилата на идеалната баня

Огледала

Те са необходими не само за да хвърляте поглед на външността си, но и с функцията визуално да разширяват помещението. Освен класическото огледало над мивката може да поставите още едно от вътрешната страна на вратата или на вратичките на шкафовете.

Декорация

Ще направите банята си нетрадиционна и интересна с помощта на водоустойчиви акрилни бои и (ако не умеете да рисувате добре) шаблони. Може да изрисувате картина или просто да очертаете няколко геометрични фигури в предпочитаните от вас цветове.

Още по-лесно е да използвате стикери от винил – например във вид на морски животни и риби – тези декорации ще се харесат на децата.

Ще оживите интериора и с помощта на цветна завеса за баня – а в тон (или в контраст) с нея сложете малка постелка на пода.

Добра идея, която ще придаде уют на банята, са ароматните свещи в различни цветове.

Най-добре е чашите за четки за зъби, сапунерката, дозаторът за сапун и другите подобни дреболии да са комплект, за да не се „бият“ помежду си.

Най-важното правило, когато декорирате банята, е да спазвате умереност и да не я претрупвате с излишни вещи и ненужни детайли. Не слагайте на мивката и на ръба на ваната твърде много средства за хигиена – освен че не е особено красиво, това е вредно както за емайла на мивката и ваната, така и за самите принадлежности, които ще са подложени постоянно на въздействието на влагата.

Старайте се банята ви винаги да е добре подредена. Когато цари хаос, помещението неминуемо ще изглежда по-малко и неприветливо.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X