Напишете дума/думи за търсене

Розата пази черния дроб и венците

Явно неслучайно розата е царицата на цветята, но без много суетене ще я накичим и с още една титла. Кралицата на кожата.

Дерматолози твърдят, че розовото етерично масло блокира ефекта на стреса върху кожата.

Екстрактът от това цвете потиска кортизола – хормона на стреса, който предизвиква възпаления, в това число и пъпки. Освен това е виновен за трансепидермалната (през епидермиса) загуба на вода. Кожата се дехидратира, когато бариерната функция на кожата е компрометирана.

В розовото масло се съдържат антиоксиданти, витамини, минерали и притежава антивъзпалителни свойства, които помагат при лечение на акне, псориазис и атопичен дерматит (ендогенна екзема ).
То функционира качествено и като антидепресант, антисептик, антивирусен продукт.

Предпазва черния дроб и стомаха от инфекции. Не позволява на раните да се възпалят. Лекува мускулни крампи и спамзи, заздравява венците и корените на косата.

Гинеколозите го препоръчват за стимулация на менструацията, а сексолозите се кълнат, че розовото масло може да усили позаспалото либидо.

Едно от най-добрите свойства на това масло е, че подобрява циркулацията на кръвта, че понижава кръвното налягане и помага при главоболия, астма, дехидратация.

Внимание
Ако искате да видите сметката на главоболието, внимавайте да не предозирате.
Ако сте бременни, по-добре забравете за употребата на розово масло. Макар да не е доказано категорично, че ефектът от него може да се прехвърли върху плода, не е изключено да предизвика спонтанен аборт.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X