Напишете дума/думи за търсене

В Дубай ще строят къща със спалня на морското дъно

Агенцията за недвижими имоти от OAE The Kleindienst Group представи сензационен проект – къща на три нива, като първото е под водата. Буквално. Новодомците трябва да се нанесат в нея още в края на 2016 г.

Името на концептуалните сгради е доста закачливо и романтично – The Floating Seahorse (“Плаващото водно конче”). Проектът впечатли посетителите на Международното изложение за лодки в Дубай преди всичко със спалнята и банята, разположени на първото ниво на дома, които са с гледка към морското дъно и кораловите рифове. Вторият етаж е на нивото на водата. Тук са кухнята, трапезарията, СПА зоната и външната “палуба” с мини-бар. Тук пространството ще може да се реорганизира и да се превърне в спалня.

Създателите на причудливата сграда – компанията The Heart of Europe, твърдят, че това е по-скоро лодка, отколкото къща, тъй като не е позиционирана върху земята. Предвидени са 42 подобни “водни кончета”. Архитектите са убедени, че триетажните домове са уникални и досега не е реализиран подобен проект в света.

Изпълнителният директор на The Kleindienst Group Джоузеф Клайндинст съвсем основателно се похвали: “Отне ни доста месеци в проучване, чертежи и планиране, докато получим The Floating Seahorse. Затова се гордеем да представим и изградим проекта в Дубай. Убедени сме, че създаваме нови стандарти на пазара за луксозен лайфстайл в сферата на иновациите, съвременния дизайн и живота под вода.”

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X