Напишете дума/думи за търсене

С тапаут за 60 дни постигаш идеалното тяло

В днешно време, когато тялото е издигнато в култ, се появяват все нови и нови видове спорт. Продължаваме да ви представяме някои от най-модерните тренировки. След като ви разкрихме какво представляват инсанити и пилоксинг, сега е ред на тапаут.

Тапаут е високоинтензивен спорт, създаден от треньора Майк Карпенко. И въпреки че е ММА тренировка, подходяща е както за мъже, така и за жени. При нея се комбинират кардио и силови упражнения и така се постигат много добри резултати. Има и много движения от бокс, кунг-фу и таекуондо.
Най-голямото предимство е, че се горят много калории и бързо се топят мазнини. Смята се, че тази тренировка засилва метаболизма и наистина може да промени навиците на организма. Друг плюс е, че се развива цялото тяло, без да се дава превес на дадена мускулна група.

1200 калории за по-малко от час

Треньорите обещават истинска промяна за 60 дни, ако се отдавате на тапаут поне три пъти седмично по 45 минути. За такъв интервал се смята, че ще изгорите поне 1200 калории.
Предимство е също и че по време на тренировките не се използват тежести или уреди, а единствено се работи със собственото тегло. Само при някои упражнения се вземат ластици.
Треньорите обясняват, че не е нужна специална екипировка или облекло, дори в някои зали тапаут се практикува бос. Освен това тренировките може да се провеждат на открито, дори на плажа, стига да не е прекалено горещо.

Да предизвикате себе си

Манията по тапаут се заражда в САЩ, където първоначално на тренировките се посвещават предимно професионални спортисти. Бързите резултатите обаче привличат и много непрофесионалисти, готови да дадат всичко от себе си в името на идеалната форма.

Създателят Майк Карпенко твърди, че програмата му е подходяща както за хора, свикнали да тренират, така и за такива, които отдавна не са се заемали с упражнения. И на двата типа практикуващи обещава много по-бързи резултати, отколкото биха постигнали с друг тип спорт, стига обаче да са готови да прескочат границата на това, което смятат за лимит на способностите си. Той предупреждава, че ще трябва да тествате не само физическата, но и психическата си издръжливост.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X