Напишете дума/думи за търсене

Забранените фрази по време на скандал с половинката

Дайте думата и на партньора

Не казвайте: “Ти си ужасен характер!”. С такива думи не може да постигнете нищо друго, освен да ядосате човека до себе си.

По-добре кажете: “Не разбирам поведението ти и защо реагираш по този начин, но съм готова да те изслушам, ако имаш желание да ми обясниш”. Ще дадете възможност на партньора да осъзнае, че има вашата подкрепа, дори когато се държи неадекватно.

Предимството: Понякога човек е толкова изнервен, че се държи нарочно лошо като малко дете, което предизвиква майка си. А да си партньор на някого означава точно това – да го подкрепяш, когато е нужно, но не по начина, по който са го правили родителите му, а както е редно в една пълноправна връзка. Когато изслушате другия, вие давате шанс на връзката си да съществува, защото комуникацията е в основата на стабилните отношения. Освен това, този, който е изслушван, много по-лесно изслушва на свой ред.

Бъдете спокойни след края на скандала

Не казвайте: “И това ли беше многото шум за нищо?”. Сякаш имате желанието отново да започнете караницата и да предъвквате едно и също нещо до безкрай.

По-добре кажете: “Нека на спокойствие обсъдим какво може да променим.” Но едва когато и вие и другия сте се успокоили напълно.

Предимствата: Никой не иска да живее във вечни скандали, затова е добре да обсъждате проблемите. Отминалият скандал е добра причина да си признаете, че проблем има и разумно да подходите към разрешаването му.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X