Напишете дума/думи за търсене

9 съвета как да се сдобрим с любимия след скандал

Разногласията във връзките често водят до спорове. Има ли изобщо начин да не спорим помежду си? Най-вероятно не. Всички двойки се карат, но ние ще се опитаме да ви дадем 10 съвета, които ще ви помогнат да се сдобрите с любовта на живота ви след скандал – дори и след някой доста лош.

1. Бройте до 10

Когато чуете нещо, което не харесвате или не одобрявате, поемете дълбоко въздух и бройте до 10. Не искате да нараните партньора ви заради моментна емоция, нали?

2. Въведете ‘‘Стоп‘‘ сигнал

Когато водите спор, който е в разгара си и е на път да прекрачи всички граници, е много важно да спрете да се карате, използвайки таен сигнал. Може да бъде жест или смешна дума например. Това е чудесен начин да покажете на партньора си, че сте близко до това да изгубите всякакво търпение.

3. Не се опитвайте да спечелите

Не е точно това, което искате, разбира се. Невинаги трябва да сте прави. В караница с любимия няма такова нещо като „прав” и „крив”. Опитайте и ще забележите разликата.

4. За някои неща не си струва да спорите

Напълно нормално е да имате различни мнения, но има неща, които не си заслужават спора. Те само ще предизвикват стрес и негодувания за в бъдеще. Избирайте внимателно кои случаи си струват времето и усилията и кои не.

5. Прегърнете партньора си

Когато между вас има неразбирателство, последното нещо, което искате да направите, е да имате физически контакт с човека, стоящ срещу вас. Независимо от това всеки осезаем контакт ви напомня, че обичате този човек и искате да бъдете с него. Не се страхувайте да поискате прегръдка и бъдете достатъчно щедри да дадете такава.

6. Не е странно да си легнете ядосани

Експертите твърдят, че не е нужно да стигнете до съгласие всеки път, когато се скарате. Не се притеснявайте - нищо лошо няма да се случи с връзката ви през нощта.

7. Вкарайте малко хумор

Пошегувайте се! Това е чудесен начин да разчупите напрежението. Не се опитвайте да сте иронични или зли спрямо партньора ви – просто един невинен жест или смешна дума ще свърши работа.

8. Бъдете наясно с позицията, която защитавате

За спор винаги са нужни двама души и две мнения. Докато дишате дълбоко и броите до 10, помислете какво точно ви кара да се ядосвате. Не се страхувайте да поемете отговорност.

9. Доза удоволствие не е излишна

Обстановката между вас и партньора ви оказва определено влияние. Негативната ”околна среда” може лесно да прерасне голяма кавга. Опитайте се да вмъкнете мисли, изпълнени с доза удоволствие. По този начин и двамата ще осъзнаете, че не му е времето да спорите, а да вечеряте и да се успокоите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X