Напишете дума/думи за търсене

Защо да сменим обикновената козметика си с минерална

От няколко години минералната козметика навлиза с бързи крачки и на българския пазар като отговор на стремежа на все повече българки да използват качествена и най-вече чиста козметика. Защото минералната козметика съдържа основно фино стрити натурални минерали.

Не я бъркайте с пудра

Днешните технологии позволяват частиците в минералния фон дьо тен да бъдат 9 пъти по-малки от тези в пудрата. За разлика от другата декоративна козметика в тази липсват консерванти, ароматизатори, мазнини, восък, а талкът е пренебрежимо малко. Затова нейните основни предимства са:

1. Тази козметика позволява на кожата да диша.

2. Не създава алергични реакции.

Ако минералната козметика е истинска, тя не само ще ви послужи за разкрасяване на лицето и покриване на неравностите, но ще има и лечебен ефект върху кожата ви. Ако страдате от акне или други възпаления, минералната козметика е задължителна за вас. Тя съдържа цинков окис, който действа антибактериално и себорегулиращо. Малко известен факт е, че за първи път тя е използвана от пластични хирурзи след оперативни намеси.

Има и лечебни свойства

Друго голямо нейно предимство е, че замества необходимостта да ползвате и фон дьо тен, и пудра. Ако досега сте го правили, вероятно сте забелязали, че наслагването им силно изсушава кожата и подчертава фините бръчки. Докато минералната козметика създава гладкостта и плътността на тена, които обикновено идват от фон дьо тена, и едновременно с това има матиращия ефект на пудрата. Някои минерали имат и друго свойство – да придават лек блясък. Така че жените, които носят такава козметика, имат свеж и сияен вид.

Тези продукти създават и фотозащита на кожата, тъй като минералите са естествен предпазител от вредните слънчеви лъчи. Може да я ползвате и по време на всякакви лазерни и пилинг процедури.

Идеално покривна и подходяща за всички възрасти

Основното притеснение на новите клиенти на минерална козметика е, че тя няма същата покривност като другите фон дьо тени. Това не е така – минералите се усвояват от кожата няколко минути след нанасяне и може спокойно да разчитате, че ще загладят тена ви, без да създадат грозния ефект от наслояването. Минералите идеално покриват всички проблемни зони, така че да нямате нужда от коректор.

Заради чистотата на своя състав тази козметика е подходяща и за млада, и за възрастна кожа. Освен това е достатъчно трайна, за да може да разчитате на нея през целия ден.

Действително някои от тези продукти може да изсушат кожата, затова се препоръчва за дамите, които ги ползват, да се грижат добре за хидратацията на лицето и областта на врата.

малък съвет:

Най-добрият начин за нанасяне на минерален фон дьо тен е с четка Кабуки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X