Напишете дума/думи за търсене

От много секс половите органи променят размерите си

От много секс гениталиите могат да се изменят, като при мъжките екземпляри пенисът може да увеличи размерите си, пише в. "Дейли мирър".

Проучване, осъществено от екипа на д-р Меган Хед от университета в Екзитър, е наблюдавал еволюцията на бръмбарите гробари.

Промените се констатират в сравнително не много дълъг срок - в рамките на десет генерации. Когато тези насекоми правят по-чест секс, мъжките екземпляри се сдобиват с по-големи пениси, а женските с по-големи "щипки" на техните гениталии.

Размерите на половите органи спрямо тялото варират безкрайно в животинския свят. Това се дължи на факта, че мъжките и женските гениталии еволюират в синхрон.

"За тангото са нужни двама, казва д-р Меган Хед. Така че промяната в размерите в репродуктивните органи на единия пол води до съответното изменение и на другия!"

Прекомерният секс е полезен за самците на бръмбарите гробари, защото увеличава тяхното потомство. Но при самките нещата не стоят по същия начин, защото това намалява времето, през което могат да се грижат за поколението си.

Екипът на д-р Хед проследил десет поколения бръмбари гробари с ниска и висока честота на чифтосване. При тези с висок интензитет на копулации се наблюдавали изменения в размера на половите органи както при мъжките, така и при женските екземпляри.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X