Напишете дума/думи за търсене

Иване, кажи й! Тя ще те разбере

Човек и добре да живее, все ще се намери начин неговият любим да скапе настроението му. Да го обиди, да го нагруби, да каже нещо, което директно да му припомни поуката от мъдрата приказка за лошата дума и за мечката.
Същото важи и от тази страна на неделикатната уста. Предполага се, че нашият партньор е най-близката ни душа и на него може да кажем всичко. Безпощадно, категорично, без двусмислие.

Предполага се, че безнаказано може да го наругаем, ако е дръзнал да изпусне стомашното си съдържание под формата на газове току под носа ни, да изроптаем, ако миризмата на краката му е непосилно бреме за обонянието ни или да го пръждосаме на майната му, задето отново лъха на ферментирал хмел и опушен тютюн.
Да, ама това, че споделяме една постеля, не означава, че може безхаберно да обиждаме и да накърняваме достойнството на другия.

Всяка от нас е страдала поне един-два пъти от „услужливата“ уста на мъжете до себе си. Нямам нищо против да не ми спестява и най-малкото си притеснение, ама малко по-нежно вербално, ако може.
Не е много приятно този, когото обичаш, да ти казва, че от теб никаква готвачка не става и че мамината мусака може да се състезава с аламинутите на Джейми Оливър. Ами като е такъв гурме разбирач, да си напъха главата в тигана и да цвърчи от кеф - от него би излязла чудна свинска кавърма.

Или пък представете си, че сте влюбени в киноразбирач. Всичко му е ясно, стане ли дума за целулоидно произведение. Помни на коя дата е заченат Пол Нюман и следи отблизо цикъла на Дженифър Лоурънс. И заради енциклопедичното си отношение към киното често се случва да подбере за домашната ви филмова вечер лента, на която дори сценаристът не знае за какво се разказва, и благодарение на която след финалните надписи се озовавате в редиците на леко изтъпелите фенове на Седмото изкуство.

Няма нужда да го щадите – кажете му, че следващия път вие ще избирате филма. Но бъдете изящни, не споменавайте, че не ви допада псевдоелитарното му отношение към екшъните и към романтичните комедии. В противен случай рискувате, вместо да гледате последния филм на Терънс Малик, да чуете критична кинотирада с продължителността на режисьорската версия на „Апокалипсис сега“.

Казват, че любовта, освен че се изпитва, трябва и да се общува. Ако има нещо, което ви притеснява у човечето до вас, не му галете косъма в посока, обратна на растежа.

Не вадете обаче и тежката фонетична артилерия.
Новината за вмирисаните мишници по-лесно се понася, ако съобщите с финес на притежателя им, че ви люти на очите от неговата потна секреция.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X