Напишете дума/думи за търсене

Телешко с бадеми

необходими продукти:

400 г телешко филе
1 с.л. соев сос
1 ч.л. захар
1 чл. зехтин
1 ч.л. царевично брашно
1 с.л. олио
1 глава лук на кубчета
1 счукана скилидка чесън
1 бр. броколи
70 г сурови бадеми
сварен ориз

начин на приготвяне:

1 Разрежете месото на половин сантиметрови филийки. Разбъркайте заедно соевия сос, захарта, зехтина и царевичното брашно. Прибавете сместа към месото и оставете в хладилника за час, за да се маринова.
2 Загрейте уок на висока температура, докато тиганът започне да пуши, и излейте олиото. Намалете температурата до средна, добавете лука и гответе една минута, като бъркат през цялото време. Сложете чесъна за минута, като бъркате през цялото време.
3 Увеличете отново температурата и прибавете телешкото за 3 мин, като го обръщате от всички страни, за да хване лека коричка. Извадете от тигана.
4 В тигана сложете бадемите и броколите и разбъркайте. Покрийте уока с капак, намалете температурата и оставете да се задуши за 2 мин.
5 Върнете телешкото в тигана и разбъркайте старателно. Сервирайте веднага с варен ориз.


При този тип готвене (стир фрай), трябва да се бърка през целия процес. Уверете се, че уокът е нагорещен до червено, преди да излеете мазнината в него.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

В новия ни брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-големия гурман.
Ще научите какви са правилата на идеалната здравословна вечеря, ще разберете как да се храните преди и след кардио тренировка.
Ще ви споделим най-примамливите рецепти за постни бисквити, както и ще открехнем вратата на периодичното гладуване или т.нар. фаст.
Ще продължим да ви запознаваме с азиатските кулинарни дебри благодарение на тайландската кухня, ще ви представим левурдата – суперхраната на келтите, ще ви предложим и меню за помладяване.
Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
Наш специален гост е Бени от блога In The Beni's kitchen, която с лекота върти от баници до нежни десерти, а на корицата ни изкушава желиран свински език, приготвен от Вики – перфекционист в кулинарията, която ни допуска до своя вкусен свят благодарение на Good to the last drop.
В броя ще откриете идеи за ефектни салати, питателни супи, вкусни предястия, впечатляващи основни гозби и фантастични десерти.
От д-р Бари Фурнаджиев ще научите чай от какво трябва да се пие задължително при грип и настинка. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X