Напишете дума/думи за търсене

5 стъпки за ефикасна шопинг терапия

Доброто настроение не може да се купи, но ползата от шопинг терапията срещу мрачни мисли е доказана. За да постигнете положително въздействие върху душевната си нагласа обаче, трябва да се придържате към някои правила – само така ще получите истинско удоволствие от обиколката по магазините.

1. Кога
Да започнем отзад напред – кога е неправилното време за шопинг. Според психолозите не бива да ходим на покупки през втората половина от деня – това се отнася както за класическия шопинг, така и за обичайното пазаруване на храна. Причината е, че тогава в магазините се събират максимално количество клиенти. Така резултатът ще бъде по-скоро стресиращ, отколкото релаксиращ. Ако може да си позволите да пазарувате само в часа пик, вземете със себе си бутилка вода и плейър с любимата ви музика – това ще ви осигури комфорт и спокойствие дори в най-претъпкания мол.

2. Със или без половинката
Дори любимият ви да прояви неблагоразумие и да ви придружи, оставете го на спокойствие. Не го измъчвайте с въпроси коя рокля ви отива и коя не – това ще доведе само до изнервяне и разправии. Имайте предвид, че мъжете се уморяват по-бързо при поход по магазните. Опитайте се да избирате без неговото участие и най-добре го оставете да се занимава с по-интересни за него дейности.

3. Използвайте съвременните технологии
Най-ценната ви компания по време на шопинг не е някоя приятелка, а смартфонът. Основното му предназначение отдавна не е за разговори и съобщения. Благодарение на него може да слушате музика, да пресмятате с калкулатор, да направите шопинг листа, да се ориентирате с навигатор, да го използвате като огледало и фенерче. А с помощта на някои полезни приложения пазаруването ще бъде не само приятно, но и изгодно.

4. Как да се облечете
Още едно правило на успешния шопинг е внимателно да обмислите тоалета си. Тук става дума не (само) за красота, а за удобство. Сложете кецове и памучни дрехи, за да се чувствате максимално комфортно – иначе пазаруването може да се превърне в изтезание.

5. Поглезете се
Направете си почивка, изпийте чаша кафе или чай, хапнете – това ще ви предпази от умората, раздразнителността и лошото настроение. Важното е да се забавлявате и да получите истинска наслада – фокусирайте се върху тази крайна цел.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X