Напишете дума/думи за търсене

В помощ на сухата кожа

Горещото време навън и охладеното от климатик вътре зашеметява кожата с един удар. Рязката смяна на температурата води до сухота. Никой не иска да е притежател на суха и раздразнена кожа. И макар на пазара да има различни омекотяващи и хидратиращи козметики, то със сигурност няма как да покрият открай докрай най-големия орган в човешкото тяло. Пък и кой иска да е целият омазан в крем.

Вижте с какво може да помогнете на кожата си.

Забравете за горещите душове

Спор да няма, топлият душ след премръзнал ден е чудесно изживяване, но кожата не ще се съгласи. Горещата вода я изсушава до неузнаваемост. По-добре заложете на хладка към топла струя и ако ползвате сапун, изберете такъв, който съдържа повече натурални съставки.

Балсамирайте, докато е влажна

Нанасяйте лосиона си за тяло още докато е мокро. Влажната кожа по-добре абсорбира балсама.

Къпете се с мляко

На кого му е притрябвал лосион за тяло, ако има прясно мляко в хладилника? Ако усещате кожата си изпръхнала и сърбяща, натопете парче плат в прясно мляко и го нанесете върху кожата за 5 мин. Млякото успокоява, а неговата киселина е приказна за кожата. Млякото притежава антивъзпалителни свойства, които виждат сметката на сърбежа.

Бъдете като Клеопатра

Вместо да си вземате „проста“ вана, сложете в немного гореща вода две чаени чаши прясно мляко и четвърт чаша мед. След това се накиснете като египетската царица.

Намажете се със зехтин и мед

Медът има невероятни качества, което го прави пръв приятел на кожата. Същото се отнася и за зехтина. Смесете 1 с.л. мед с 1 с.л. зехтин, изстискайте половин лимон и нанасете получения лосион върху кожата за 20 мин. След това свалете с влажта кърпа. Кожата ви ще е по-мека и по-бяла.

Използвайте нощта

Вземете дълга, неособено гореща вана преди лягане. Подсушете кожата и веднага намажете със зехтин или кокосово масло. Сложете стара пижама и веднага в леглото. Кожата ви ще се събуди мека и нежна.

Вземете си овесена вана

Овесената каша от векове се използва в служба на кожата. Специалистите твърдят, че тя овлажнява, почиства, антиоксидира и действа противовъзпалително.

За да подготвите специалната си вана, сложете 1 ч.ч. овесени ядки в блендера и пасирайте до гладкост. Сложете я в бутилка с вода, разклатете добре и изсипете във ваната. Киснете 20 мин, без да отмивате след това.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X