Напишете дума/думи за търсене

Направи си сам избелващ пилинг (+рецепта за маска)

С новия козметичен пилинг кожата се избелва, подмладява и освежава.

Активните съставки на пилинга са глюколова, салицилова и трикарбонова киселина. Процедурата започва с нанасяне на сапун, лицето се измива и се свалят остатъците от грим и замърсявания.

След това се използва лосион за подмладяване на нормална до суха кожа с млечна киселина. С напоена марля в лосион обилно се нанася по цялото лице и не се изплаква. Третата стъпка е пилинг маска на цялото лице. Престоява се с нея 10 минути, после се отмива с вода.

Поставя се една чаена лъжичка пилинг върху марля, нанася се върху цялото лице и остава 10-15 минути според типа кожа и проблема. След това пилингът се измива с вода. Възможно е от него да почувствате щипане или зачервяване на кожата, затова трябва да се измие напълно, докато изчезне това усещане. Слабо лющене на лицето може да се появи до 48 часа.

Накрая върху лицето се полага професионална избелваща маска. Тя не съдържа пудра, а спойващи и проникващи агенти, които образуват изолиращ слой на кожата, като улесняват проникването и действието на изсветляващите агенти. Изсветляващите агенти включват: арбутин, екстракт от мечо грозде, витамин С и антиоксиданти, както и алфа хидрокси киселини. Маската се оставя за 10-15 минути, след което се почиства с влажни салфетки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X