Напишете дума/думи за търсене

Свами Джотирмая: Благословията чрез докосване лекува

Индийският лечител Свами Джотирмая е ученик на Шри Шри Рави Шанкар, който лекува с благословия и с докосване с ръка. Каква е лечебната сила на благословията и как ни помагат в живота любовта и вярата, разказва самият Свами Джотирмая, който вече няколко пъти гостува в България.

Свами Джотирмая, какво представлява благословията чрез докосване?

Преди години започнах да лекувам хората със специалните инструкции на Шри Шри Рави Шанкар. Първия път дойдоха около 2000 души и получиха тази благословия. Те казаха на други и започнах да получавам покани от различни градове и държави. По време на тези сеанси споделям с хората това, което съм преживял и научил през моите 14 години духовен живот, като им въздействам с енергия. Ако търсите логическо обяснение на това, което се случва, мога да кажа, че в цялото творение не може винаги да съдиш с логическия си ум. Чрез тези благословии аз самият получавам възможност да служа на хората. Аз съм Свамиджи, което означава да не очаквам нищо от никого и да съм готов да дам всичко от своя страна.

Може ли да вземете подарък, ако някой ви го даде за благодарност?

Важно е този дар да е поднесен с любов. Например ако твой приятел или роднина ти сготви храна, тя е по-вкусна от тази в ресторант, защото е приготвена с любов. Целият свят съществува благодарение на две неща – любов и вяра.

Как да имаме центриран ум и съзнание, като живеем в непрекъснат стрес?

Чувствай се у дома навсякъде. Където и да си, с когото и да говориш, знай, че никой не е непознат и различен от теб. Почувствай, че всички хора са твоите хора, а офисът е твой дом. Това ще ти даде свобода.

Във вечерната си молитва ли да изразяваме нашата всекидневна благодарност?

Това е един от начините. Колкото си по-благодарен, толкова повече благодат ще получиш от Творението. Затова Исус е казал, че на тези, които имат, ще им даде повече. Добре е да имаме нагласата, че всичко, което ни се случва в живота, е за наше добро, както и да почувстваме, че не сме сами. Може да изразиш благодарността си и чрез служба – да се погрижиш за околната среда, дори да се усмихнеш на някого. Защото в следващия момент може да ни няма на тази планета. Затова просто започни да се усмихваш. Децата го правят 200-300 пъти на ден, а възрастните само 17-20 пъти.

Кои са източниците на енергия днес?

Правилната храна, сънят, медитацията и знанието – мъдростта. 20 минути медитация може да ти дадат енергия, равна на 6 часа сън. В резултат на практикуването й можеш да работиш повече и да получиш повече ползи от работата си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X