Напишете дума/думи за търсене

Радананда: Благословете враговете си и ще живеете по-добре

В рамките на семинара „Разкритие цветето на душата с Шамбала“ бе представена книгата „10 препоръки за посветените души от всички пътища на светлината и божествена връзка с Шамбала“. Автор е крия йогин, сибирски лечител и медиум Радананда. Книгата разкрива съветите на божествените учители от мистичното място Шамбала как да живеем по-добре, как да се освободим от егото си и как да приемем помощта на Бог.

Радананда, какво място е Шамбала?

Шамбала е място, обитавано от милосърдни същества, които служат за нашето просветление и щастие. Там има ангели, архангели, там са Исус Христос, Дева Мария, Буда. Всички те са свързани с любовта, но божествената, целителна и пречистваща, не човешка. Тяхната енергия е с по-висока вибрация . Когато човек се обръща към Дева Мария за помощ, тя му предава божествена любов, която всеки може да почувства, когато е сам. Прави го с нейната опрощаваща благословия. Тя „разтопява“ всеки проблем. Днес в главата си имаме различни проблеми, мисли, теории, а само сърцето може да ни извади от кризата.

Коя е първата стъпка към по-добър живот според тези учители?

Първата стъпка е самопознание и приемане на своята божествена истина, т. е да осъзнаем, че носим Бог в себе си, и че сме част от него. Важно е и да приемем своята божествена индивидуалност. Всеки има характер, индивидуален опит. Един е художник, друг писател. Да си зададем въпроса кои сме и коя е нашата душа. Всеки има божествена същност, но с различно проявление. И е нужно да приемем своята. Друга стъпка е да се освободим от своя его комплекс. Когато държим на него ние все едно сме хванали бодил и се чудим защо ни боли от това. Хората мислят, че като забравят за егото си ще загубят своето лице. А това не е нашето лице. Нашето лице е нашето сърце. Друг съвет е да забравим за враговете си, защото дори само мислейки за тях, ние понижаваме вибрациите си и губим енергия. Нужно е просто да ги благословим.

Какво означава да се отречем от своята воля?

Губим време, дори целия си живот, за да докажем, че трябва да направим това, което ние искаме, а всъщност правим това, което можем. Ние следваме своята карма.

Добре е да се откажем от своята воля, защото ние сме проводник на божествената. Важно е при нужда да се помолим на Бог, не да се измъчим до последно и чак тогава да се обърнем към него. Добре е да осъзнаем, че той обича нас, обича и всички други хора. И да разпространяваме това знание на другите. Хората, които се усмихват, усещат божествената си същност. Тя дава увереност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X