Напишете дума/думи за търсене

Радананда: Прошката е начин да се откъснеш от кармата си

Радананда е рускиня, която живее в Америка. Наскоро тя посети страната ни, за да ни разкаже как според нея може да намерим път към своите светли същества, обитаващи митичното място Шамбала – обител на свръххора, учители, светци от всички религии, ангели хранители. И как, когато имаме трудности, да им задаваме въпроси, а те да ни помагат.

Радананда, как се отдадохте на духовен живот?

Моята настолна книга беше Бхагавад Гита. Тя ми донесе дълбоко разбиране какво е животът. Едно от важните неща например е да не създаваш насилие и да си по-малко агресивен. Така спираш насилието в своя живот.

Ако срещнем човек, който е агресивен, на Господ ли да се помолим за раздяла с него?

Видиш ли човек, чийто разум не е замъглен и няма хуманни мисли и действия, първо го благослови наум и кажи на съзнанието и на сърцето му: „Пожелавам ти да станеш по-добър човек за себе си, да имаш по-добър живот и състояние на съзнанието, да носиш отговорност за постъпките си.“ Прости му. Прошката е начин да се откъснеш от кармата, да я спреш. Тя е дълбок ритуал и изчиства всичко в миналото. Всекидневната прошка пречиства сърцето и отваря място за новото. Докато не простим, не може да сме свободни. У всеки човек има вселенска сила. И ако си свързан с тази сила на доброто, ще успяваш във всяко начинание. Тя е печелившата. Другото нещо, което може да направим, е да изпратим на този човек красива роза. Така активираме неговата сърдечна чакра и може да разтопим коравото му сърце. Ума може да излекуваме само със силата на красотата.

Как да направим живота си по-красив и по-щастлив?

Може да направите ритуал за 49 дни. Подгответе красива кутия - златна или облепена с цветя. Всеки ден откривайте по 3 красиви неща за вас самите, записвайте ги на листчета и ги пускайте в кутията. Дори това да е, че сте видели красиво жълто листо в гората. В края на тези 49 дни вашето съзнание ще се промени. Ще активирате своите вибрации на красотата. Тя пречиства, разкрасява, прави живота по-щастлив и по-весел. И това променя съзнанието, защото вашият живот е вашето съзнание.

РАдананда
РАдананда
Коя молитва ще ни посъветвате да казваме ние, българките?

Дева Мария, помогни ми, пречисти моето сърце. Сподели своята любов с моето сърце, така че да мога да я предам на семейството си. И нека всички жени да имат твоята любов и да я споделят със семействата си.

Гледането в пламъка на свещ лесна медитация ли е?

Когато запалваш свещта и гледаш в нея, запалваш своя дух. За да не нараните очите си обаче, гледайте само в нея, докато я палите. Тогава кажете молитвата си. Друга лесна медитация е всеки ден да гледате в центъра на матрицата Шри Янтра, която пресъздава устройството на Космоса, на сътворението. За 1-2 минути ще изчистите своя ум и съзнание, ще балансирате дори хормоните си.

Що се отнася до посвещенията „Шамбала с Радананда“, с тях водя всеки до портите на Шамбала, за да може сам да зададе въпросите, които го интересуват, към своите висши същества. Аз съм само посредник при получаването на отговорите и тълкуването. Правим и Шамбала медитация за мир на Земята, както и практики за изцеление на личната карма.

Каквото е нашето съзнание, такъв е и животът ни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X