Напишете дума/думи за търсене

Красива и в планината

Минусови температури, брулещ вятър, екипировка, която покрива 99% от тялото. На кого му са притрябвали макиaж и прическа в планината. Повече от ясно е, че бихте изглеждали гротескно с тежък и опушен грим или с изчанчен кок на ските, пък и кой толкова ще забележи.

Не е нужно да го правите за околните, нито да ги скандализирате с паркетен външен вид през зимната почивка. Направете го заради себе си и за сияйното си излъчване, щом свалите шапката и очилата след прехода в преспите. Планината не е причина да изоставяте червило, нито да забравяте за гребена.

Погрижете се за добрата защита

Абсолютно задължително е да нанесете крем със слънцезащитен фактор на лицето. Дори да ви изглежда мъгливо или облачно, времето в планината се променя бързо. Може във всеки миг да се покаже слънце и да постави кожата ви в неизгодно положение - намажете ги поне с 30 SPF и нека кремът да е с UVA с UVB защита.

ВВ и СС крем

И двете са добри алтернативи на класическия фон дьо тен, който слагате в ежедневието, особено в суровите атмосферни условия. От една страна, тези продукти овлажняват и подхранват кожата. От друга - прикриват несъвършенствата с цвят, а и обикновено имат слънцезащитно действие. Удобно е за планината – хем не излагате на показ всички бръчици или петна по кожата, хем не напластявате множество продукти за постигане да нужния ефект.

Пропуснете ружа

От него просто няма смисъл. Студът и вятърът ще се погрижат за естествената руменина на бузите. Не утежнявайте положението на кожата излишно.

Заложете на водоустойчивия грим

Той ще се предаде по-трудно на снежните пръски и на капчиците пот. Използвайте го пестеливо. Достатъчно е да подчертаете естественото излъчване на устните и с няколко движения на четката да направите погледа си изразителен. Бляскавите сенки, тъмното матово червило и изкуствените мигли запазете за града.

Приберете косата

Ниските температури и вятърът може добре да я оформят в нелицеприятна топка, която дълго и мъчително да трябва да разплитате. Подхранете косата добре вечерта, преди да тръгнете към планината, а на сутринта я съберете добре в ниска опашка на тила или я сплетете в плитка. Така поне няма да се чувствате отнесени от вихъра, ако решите да се покажете пред хора и без шапка.

Не забравяйте ръцете

И те са уязвими в планината. Имат нужда от подхранващ крем, за да не изпръхват грозно, и добре оформен маникюр. Не се знае кога ще трябва да свалите ръкавиците, за да се здрависате със стар или пък с нов познат. Ръцете са едно от малкото неща, които се показват извън зимната екипировка и създават впечатление за вас. Пропуснете пурпурния маникюр с брокат, но не пропускайте да оформите ноктите добре и поне да ги покриете с гланц. Все пак отвън може и да сте скиор, но отвътре все още сте жена.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X