Напишете дума/думи за търсене

Защо недостигът на магнезий е сериозен проблем

Магнезият е отговорен за над 300 биохимични реакции в тялото и засяга кръвното налягане, метаболизма, имунната система.

Използването на химикали като флуорид и хлор във водата възпрепятства нивата на магнезий в организма ни. Същото се отнася за кофеина, захарта и стреса, разбира се.

Калциране на артериите

Това е един от най-смъртоносните симптоми за недостиг на магнезий. Калцирането на артериите заради ниските нива на магнезий може да доведе до инфаркт или други сърдечносъдови проблеми.

Мускулни спазми и крампи

Ако изпитвате чест дискомфорт в краката под формата на спазми и крампи, да знаете, че виновникът за това е магнезият.

Високо кръвно налягане

Хората, които имат по-добри нива на магнезий в тялото, са и тези с най-добри нива на кръвно налягане. Рискът за хипертония намалява при достатъчен прием на магнезий.

Проблеми със съня

Магнезият помага на тялото и на ума да релаксира и е необходим на невротрансмитера ГАБА, който позволява на мозъка да влезе във фаза на покой.

Костно здраве

Калцият винаги се е считал за най-важния минерал за здравето на костите, но се оказва, че магнезият го избутва от челното място.

Магнезият е необходим за преобразуването на витамин D в калций. Затова е важно, когато приемате витамин D, да приемате и достатъчно магнезий.

Той е необходим и за стимулирането на хормона калцитонин, който участва активно в изграждането на нови костни клетки и улеснява по-доброто смесване на калция в костите. Това е отговор на въпроса защо магнезият помага за намаляване на риска от инфаркт, остеопороза, артрит и камъни в бъбреците.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X