Напишете дума/думи за търсене

Какво е устройството на човешката душа и как да живеем по-добре

Какво е устройството на божията искрица – човешката душа и как да живеем по-добре, разказва Тина Електра - автор на "Азбука на душата".

езотеричната писателка Тина Електра
езотеричната писателка Тина Електра
Тина, какво представляват семинарът ти, посветен на човешката душа?

В този семинар постигаме малко по-дълбоко разбиране за душата, тази наша сакрална, божествена, най-дълбока вътрешна същност, която е основа на живота ни. Човешката душа е искрица от Бог, една малка частица от неговата енергия, която ни се дава за нашия живот. Тя познава и спазва божествените правила, но за съжаление умът на хората често налага определени схващания, прави подмяна на ценности, и до голяма степен блокира енергиите на душата. Щом се случи това, определена част от нейните енергийни полета започват да понижават своето ниво. Така хората придобиват негативно отношение към всичко, което ги заобикаля и попадат в един омагьосан кръг, докато не обърнат внимание на тази ефирна енергийна единица – своята човешка душа.

Какво е устройството й?

По външна конструкция човешката душа прилича на светеща сфера. Тя има свое ложе, в което се разполага на 2,5 см зад гръдната кост. Душата може да боледува в резултат на стари енергийни преживявания, например от една обида или ако човек нарушава божите закони - лъже, краде, проявява агресия. Един от признаците за увреждане на душата е гневът. Щом има гняв, това означава, че душата има потъмнели участъци. Това може да се лекува в медитация или чрез регресия - връщане в минал живот и установяване къде човек е сгрешил. Така той може да промени отношението си по даден въпрос, начина си на мислене и животът му да тръгне по нов път.

Как така една от опорните точки, които Бог ни дава, е страданието?

Когато Бог иска да помогне на някого, да го изправи и да го спаси, Той му дава пет опорни точки. Една от тях е страданието. Само то ни кара да се обърнем към Бог и ни показва, че е време да станем съзнателни.

На кои божи заповеди Господ държи най-много?

Божиите заповеди са само три: Обичай себе си, както Бог те обича – така ще познаеш божията любов; обичай ближния като себе си – чрез него ще познаеш божията мъдрост; бъди съвършен като своя създател и така ще познаеш божията истина! Ако ги спазваме, не бихме извършвали нито лъжи, нито кражби, нито бихме навреждали на други хора. Бог обича всяка човешка душа, защото е създаден от него. В душата си българинът носи енергийна плочка с уникални знаци, написани от Бог. Ние сме специален народ и е време да се осъзнаем като такъв.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X