Напишете дума/думи за търсене

Диетологът Огнян Симеонов разкрива как да отслабнем без лишения

Огнян Симеонов
Огнян Симеонов
Каква салата с киноа да си направим?

Киноа може да се сложи във всяка салата, включително в традиционната шопска. Първо киноата се сварява и се подправя със студено пресован зехтин или с конопено олио. Киноа може да се поднесе и към кисело мляко, стига вкусът да ви допада.

Как правиш паста от хумус?

В блендера слагам нахут, тахан, лимон, може да се добави зехтин и червен пипер. Тази паста може да се добави към всяко хранене.

Как приготвяш италианската паста?

Когато италианците правят спагетите, ги оставят да са леко твърди в сърцевината и така от тях не се пълнее. Към спагетите може да се добави кашкавал и любимо месо, тогава ще станат балансирана храна с протеини, въглехидрати и мазнини.

Полезно ли е житото?

В повечето случаи то е хибридно в целия свят. Прочетете книгата „Пшеницата - маскираният убиец” на Улан Дейвис. Хибридните храни отключват автоимунни заболявания. Затова е по-добре да не се купува заводски хляб, а да се взема от малки пекарни, които го правят с квас или сода. Аз правя у дома хляб с лимец или спелта, които са полезни. Те не са хибридни.

Как готвиш картофите?

Ако искаме да запазим полезността на картофите, трябва да ги варим с ципите. Когато са без тях, полезните вещества отиват във водата. Картофите се усвояват много добре от организма и не се пълнее от тях, ако се поднесат с оцет. Полезна за здравето е лесната салата от картофи, червен лук и оцет или лимон.

Кои плодове да избягваме, ако искаме да отслабнем?

Бананите държат класацията по висока калорийност. Може да ги хапнем 2 до 3 пъти в седмицата. Сега е сезонът на динята. От нея не е проблем да изяждаме 7-8 кг и пак да сме слаби, нищо че тя е въглехидрат. С динята хем ще направим прочистване на организма, хем бъбреците ни ще се избавят от песъчинки.

Без въглехидрати човек трудно оцелява. Без тях дори мозъкът ни не може да функционира нормално.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X